Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BUTTERFLY COLLECTOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2002 - 2004

Genre

pop, rock

The Butterfly Collector

Marco Braam en Erwin Wolters vormen in de beginperiode van Fatal Flowers tezamen de ritmesectie. In 1992 maken ze als duo een titelloos album. Na het uiteenvallen van Braam & Wolters formeert Erwin de band Alison Gross waarmee hij in 1994 het goed ontvangen album Sit With The Guru uitbrengt.
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Wolters   gitaar, zang
Marco Braam   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Fatal Flowers

Biografie The Butterfly Collector

Marco Braam en Erwin Wolters vormen in de beginperiode van Fatal Flowers tezamen de ritmesectie. In 1992 maken ze als duo een titelloos album. Na het uiteenvallen van Braam & Wolters formeert Erwin de band Alison Gross waarmee hij in 1994 het goed ontvangen album Sit With The Guru uitbrengt. In 2004 maken Braam & Wolters onder de naam The Butterfly Collector het album The Worm In The Apple, Here's The Butterfly Collector met daarop, naar eigen zeggen, 'pure popsongs; soms ingetogen en melancholiek, dan weer heftig en alle remmen los'.

Discografie The Butterfly Collector

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Butterfly Collector

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer