Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE CAJUN COMPANY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

cajun

Online

Officiƫle website

The Cajun Company

The Cajun Company speelt traditionele cajun op akoestische instrumenten als de viool, gitaar, accordeon en triangel ('tit fer). De groep rondom accordeonist/zanger Bas van der Poll (ex-Terra Nera) speelt traditionals uit de jaren twintig en dertig op diverse Europese festivals, maar ook meerdere malen in Louisiana, de bakermat van cajun ...
Volledige biografie...

Bezetting

Herman Van Rijn   achtergrondzang, triangel
Monique Neuteboom   gitaar
Pauline Groenendijk   viool
Bas Van Der Poll   accordeon, zang

Overige muzikanten

Will Pieters   viool
Jock Tyldesley   viool
Vera Van Heeringen   gitaar

Biografie The Cajun Company

The Cajun Company speelt traditionele cajun op akoestische instrumenten als de viool, gitaar, accordeon en triangel ('tit fer). De groep rondom accordeonist/zanger Bas van der Poll (ex-Terra Nera) speelt traditionals uit de jaren twintig en dertig op diverse Europese festivals, maar ook meerdere malen in Louisiana, de bakermat van cajun muziek. In 1996 verschijnt hun eerste album Testing One One met dan nog Will Pieters op viool (hij richt later The Downtown Cajun Band op). Naar aanleiding van het in Louisiana opgenomen album La Robe De Rosalie roept de Amerikaanse Cajun French Music Association (CFMA) The Cajun Company in november 2003 uit tot beste buitenlandse band in 2003. In 2004 wint de groep drie European Cajun & Zydeco Awards. In 2008 zijn dat twee awards: een voor Pauline Groenendijk en een voor het album La Prairie Ronde.

Discografie The Cajun Company

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Cajun Company

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer