Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE COMEDOWN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1991

Genre

sixties

The Comedown

De Utrechtse band The Comedown heeft net als het Amsterdamse The Otherside een Amerikaans sixtiesgeluid. Beide bands staan in 1985 op de 7" EP Kelt Presenteert van het Utrechtse label Kelt. Met Marcel Kruup in de bezetting neemt de band de EP N.D.E. (Near Death Experience) op. Kruup verlaat de ...
Volledige biografie...

Bezetting

René van Kuyk   drums
Ronald Visser   gitaar
Ferrie van Zijderveld   basgitaar
Marcel Kruup   gitaar
Michel Terstegen   zang

Genoemd in de biografie van

1990   The Treble Spankers

Biografie The Comedown

De Utrechtse band The Comedown heeft net als het Amsterdamse The Otherside een Amerikaans sixtiesgeluid. Beide bands staan in 1985 op de 7" EP Kelt Presenteert van het Utrechtse label Kelt. Met Marcel Kruup in de bezetting neemt de band de EP N.D.E. (Near Death Experience) op. Kruup verlaat de The Comedown in 1987 om The Kliek op te richten. Op het titelloze debuutalbum (op vinyl) uit 1991 staat onder meer een gastbijdrage van gitarist René van Barneveld (Urban Dance Squad). Naast sixties zijn op de plaat ook invloeden te horen uit ska, country, west coast en folk. Muziekblad Oor bestempelt de plaat in maart 1992 als 'een sterke, uitgebalanceerde LP' en noemt vele raakvlakken: o.a. The Beatles, The Yardbirds, vroege Pink Floyd, The Move, Golden Earrings, Rob Hoeke en Supersister. Zanger Michel Terstegen (1960-2011) begint in augustus 1986 aan de Oudegracht in Utrecht platenwinkel Da Capo Records en start in 1999 muziekblad Warm Sounds.

Discografie The Comedown

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Comedown

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer