Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DAME

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - 1988

Genre

pop

The Dame

The Dame is een meidengroep, opgericht door Flairck-fluitiste Annet Visser en met actrice Alexandra van Marken als leadzangeres. Het enige, titelloze album uit 1987 wordt in Foliere en Soundpush Studio geproduceerd door Peter Schön en mede gemixt door Jaap Eggermont. In de muziekpers wordt de plaat nauwelijks opgepikt en ook ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ansje Rietbergen   drums
Alexandra van Marken   zang
Annet Visser   fluit
Marjolein Bakker   melodica, piano
Anna Elis de Jong   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1984   F.C. Gerania

Biografie The Dame

The Dame is een meidengroep, opgericht door Flairck-fluitiste Annet Visser en met actrice Alexandra van Marken als leadzangeres. Het enige, titelloze album uit 1987 wordt in Foliere en Soundpush Studio geproduceerd door Peter Schön en mede gemixt door Jaap Eggermont. In de muziekpers wordt de plaat nauwelijks opgepikt en ook bij het grote publiek levert The Dame niet het verwachte succes op. Van Marken is vervolgens zowel solo actief als in o.a. de musicals Cabaret, Zeldzaam en Grace. Registraties van haar theaterprogramma's In Marmer En Steen, Under the Moon en Sinatra verschijnen op cd. Anna Elis de Jong studeert in 1989 af aan het Rotterdams Conservatorium en is sindsdien werkzaam als pianist, arrangeur en componist in de genres latin jazz en tango. Annet Visser vormt in 1995 samen met Peter Weekers de muziektheatergroep Zenga.

Discografie The Dame

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Dame

Audio/Video The Dame

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer