Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DEAF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Deaf

Periode

2007 - heden

Genre

garagerock, Nederbiet

Online

Officiële website

The Deaf

The Deaf is een hedendaagse beatband uit Den Haag met zanger/gitarist Frans 'Spike' van Zoest uit Di-rect. De band begint als trio, met naast Spike de drummer Kit Carrera (ook in Supra Naturals) en bassiste Miss Fuzz (Janneke Nijhuijs), totdat Maurizio Pinna (Organisms) de band in de zomer van 2010 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Frans van Zoest   gitaar, zang
Kit Carrera   drums
Janneke Nijhuijs   basgitaar, zang
Maurizio Pinna   orgel

Genoemd in de biografie van

2011   Di-Rect

Biografie The Deaf

The Deaf is een hedendaagse beatband uit Den Haag met zanger/gitarist Frans 'Spike' van Zoest uit Di-rect. De band begint als trio, met naast Spike de drummer Kit Carrera (ook in Supra Naturals) en bassiste Miss Fuzz (Janneke Nijhuijs), totdat Maurizio Pinna (Organisms) de band in de zomer van 2010 komt versterken op Farfisa. The Deaf speelt op diverse grote festivals, waaronder Koninginnenach, Appelpop, Paaspop, Walk The Line in Den Haag (mei 2010) en South By SouthWest in Austin, Texas (maart 2011). Het debuutalbum van The Deaf komt in april 2011 op het eigen Speed Beat Records. Na optredens op zomerfestival, onder anderen Parkpop, Metropolis, Dijkpop en Dicky Woodstock, gaat eind september 2011 een clubtournee van start. Tijdens de uitreiking van de Haagse Pop Prijzen 2011, op 22 oktober 2011 in het Paard van Troje in Den Haag, wint The Deaf in de categorie Beste Live Act.

Discografie The Deaf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Deaf

Audio/Video The Deaf

Video The Deaf

The Deaf - I'm Alive
The Deaf - I'm Alive
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Deaf - I'm Alive

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer