Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FALCONS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - 1967

Genre

Nederbiet

The Falcons

The Falcons uit Hilversum treedt op met repertoire van The Shadows, The Beatles, The Kinks, The Rolling Stones en Them. De band is voornamelijk populair in het Oosten van het land en speelt ook in de Duitse plaatsen Lüdenscheid, Gronau en Nordhorn. Het hoogtepunt is een optreden als voorprogramma van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Henk Zwerver   basgitaar, zang
Jons Pistoor   orgel
Jos Hermeler   drums, zang
Rob Poppen   gitaar
Hans Poppen   gitaar, zang

Biografie The Falcons

The Falcons uit Hilversum treedt op met repertoire van The Shadows, The Beatles, The Kinks, The Rolling Stones en Them. De band is voornamelijk populair in het Oosten van het land en speelt ook in de Duitse plaatsen Lüdenscheid, Gronau en Nordhorn. Het hoogtepunt is een optreden als voorprogramma van The Pretty Things in Hengelo. The Falcons brengt in 1964 de single I'm That Man uit met op de B-kant een versie van de klassieker Louie Louie. Na de komst van toetsenist Jons Pistoor, als vervanger van gitarist Rob Poppen, krijgt de muziek jazzinvloeden. Voortgezet als Sammy Soul Set.

Discografie The Falcons

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Falcons

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer