Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FLYING TYGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Flying Tygers

Periode

2008 - heden

Genre

garagerock, rock'n'roll, surf

Online

Officiële website

The Flying Tygers

Garagesurfband The Flying Tygers heeft exact dezelfde bezetting als The Raving Bonkers. Het verschil is dat de gitaristen spelen op Flying V-gitaren, vooral gebruikt in de hardrock. Songschrijver en frontman Eric Geevers gaat met zijn kompanen voort op de weg die hij eerder was ingeslagen met bands als The Ace-Tones ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eric Geevers   gitaar, orgel, zang
Jochem Jonkman   gitaar, zang
Sjors van Roosmalen   basgitaar, zang
Barry van Esbroek   drums, zang

Overige muzikanten

Lisanne van der Valk   saxofoon
Rob Louwers   mondharmonica

Genoemd in de biografie van

1992   Paradogs
1998   The Ace-Tones
2008   Vanderbuyst

Biografie The Flying Tygers

Garagesurfband The Flying Tygers heeft exact dezelfde bezetting als The Raving Bonkers. Het verschil is dat de gitaristen spelen op Flying V-gitaren, vooral gebruikt in de hardrock. Songschrijver en frontman Eric Geevers gaat met zijn kompanen voort op de weg die hij eerder was ingeslagen met bands als The Ace-Tones en The Hepburns. The Flying Tygers speelt psychedelische sixties garagerock en sixties punk, op dezelfde leest geschoeid als Amerikaanse bands als The Sonics, The Seeds, The Lollipop Shoppe en The Standells. In april 2008 verschijnt van The Flying Tygers en The Raving Bonkers een split-EP op het Amerikaanse label Tombstone-label van Fred Cole (Lollipop Shoppe, Dead Moon). The Flying Tygers wint tijdens het festival Westerpop 2008 in Delft de Peter Tetteroo Bokaal, wat de band financiële basis biedt voor een eerste album. In 2009 wint Geevers de Nationale Songschrijvers Award van de Fonteys Rockacademie in Tilburg met No Alternative Left (een aanklacht tegen talentenjachten als Idols), een nummer dat op het repertoire staat van The Flying Tygers. Jochem Jonkman en Barry van Esbroek spelen ook in de band Vanderbuyst.

Discografie The Flying Tygers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Flying Tygers

Audio/Video The Flying Tygers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer