Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE GLUEMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

alternative, lo-fi

Pseudoniemen

2star** Champs

The Gluemen

Makers van rock 'n roll en lieve liedjes, aldus de band zelf. Hun platen hebben een hoog lo-fi gehalte.
Volledige biografie...

Bezetting

Wymer Vaatstra   gitaar, zang
Sander Patelski   drums, zang
Michael Nolte   basgitaar
Frank Hiep   gitaar

Overige muzikanten

Marc van Caldenborgh   gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Bingo Trappers
2010   zZz

Biografie The Gluemen

Makers van rock 'n roll en lieve liedjes, aldus de band zelf. Hun platen hebben een hoog lo-fi gehalte.

1994

In de winter van 1993 ontmoeten vier gitaristen elkaar en besluiten begin 1994 te gaan repeteren. Twee dagen later zijn de eerste nummers opgenomen. Het enige probleem is dat steeds iemand anders moet drummen en basgitaar moet spelen. Het viertal zet vier nummers op de democassette Do You Read Me? en een maand later is het eerste optreden. Een bandnaam hebben de jongens nog niet.

1995

Er komt een vaste bezetting en er wordt een tweede demo met vier nummers opgenomen. In de zomer van 1995 gaat Sander Patelski naar New York en regelt een tweetal optredens voor begin 1996. Eind 1995 neemt The Gluemen de demo The Gluemen op.

1996

The Gluemen betrekken een bouwval in New York. Op 16 januari geven ze een teleurstellend optreden in CBGB's. Op 4 februari zet de band echter The Knitting Factory op zijn kop. In Duitsland neemt The Gluemen met twee 4-sporenrecorders de demo Le Rock Toujours op. Het Duitse blad INTRO roept de tape uit tot demo van de maand. Uiteindelijk belandt de demo in de demo top vijf van het jaar. Opscene geeft het bandje het predikaat demo van de maand en Studio Brussel doet daar weinig voor onder met demo van de week. De VPRO plaatst de Gluemen in de top drie van veelbelovende nieuwe bands.

1997

Na een spetterend optreden in de Witte Ballons, een authentiek trashlokaal, wordt The Gluemen benadert door Marcel Hermans van het gloednieuwe label Transformed Dreams.

1998

In januari gaat The Gluemen de studio in voor de eerste cd-opnames. Twee maanden later komt de cd Shanghaied uit. De plaat krijgt uitstekende recensies en is 'Disque Pop De La Semaine' bij de VPRO.

1999

Op 9 januari speelt de band op Noorderslag in Groningen. Aangezien drummer/zanger Sander Patelski op die avond vader wordt, vervangt drummer Ron Driessen hem op het festival. Het optreden levert goede recensies op. Daarna blijft het stil rondom de band. Als Patelski zich volledig op zijn gezin en zijn kleine uitgeverij stort valt voorlopig het doek voor de band.

2002

De overgebleven leden van The Gluemen gaan met drummer Rob Driessen korte tijd verder onder de naam 2star** Champs.

2005

Sander Patelski treedt samen met de in Amsterdam woonachtige Belg Filip Mertens (The White Broncos) op als het explosieve rave'n'rock-duo Glameoki en maakt daarna deel uit van Bingo Trappers. Gitarist/songwriter Wymer Vaatstra vormt in Groningen samen met onder meer gitarist Frank Hiep (Propeller) de band Vox von Braun.

Bingo Trappers Vox Von Braun

2009 - 2010

In de zomer 2009 komen Nolte, Patelski en Vaatstra weer bij elkaar voor bandrepetities en nieuwe opnamen. Het trio wordt aangevuld door Frank Hiep (ook actief in Accadians). Het eerste optreden in deze bezetting is op 14 januari 2010 in café Kult te Groningen tijdens het tweedaagse festival Subroutine Connects dat het label Subroutine Records organiseert tijdens Eurosonic. The Gluemen spelen op 26 juni ook tijdens het door zZz georganiseerde festival Sleazefest in Wijk aan Zee.

zZz

Discografie The Gluemen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Gluemen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer