Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE GOLDFISH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Goldfish

Periode

1998 - 2000

Genre

Nederlandstalig, pop

The Goldfish

Nederlandstalige studentenband The Goldfish wint in 1999 de Heineken Student Music Award in Paradiso. Het levert de band onder meer de single Te Laat op bij het label S.M.A.R.T. Zanger Michiel Avezaat gaat verder met de band Lijn 7, bassist Coen Booster speelt in de coverband Booster en drummer Ton ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roel van Velzen   componist, gitaar, orgel, tekstschrijver, zang
Peter van Veen   gitaar
Coen Booster   basgitaar, zang
Ton Ipskamp   drums, percussie
Michiel Avezaat   tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1999   VanVelzen

Biografie The Goldfish

Nederlandstalige studentenband The Goldfish wint in 1999 de Heineken Student Music Award in Paradiso. Het levert de band onder meer de single Te Laat op bij het label S.M.A.R.T. Zanger Michiel Avezaat gaat verder met de band Lijn 7, bassist Coen Booster speelt in de coverband Booster en drummer Ton Ipskamp in o.a. Heavy Percussion. Het bekendste bandlid van The Goldfish is toetsenist Roel van Velzen die in 2006 solo landelijk doorbreekt onder de naam VanVelzen.

Discografie The Goldfish

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Goldfish

Audio/Video The Goldfish

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer