Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE HORSE COMPANY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Horse Company in 2012

Periode

2005 - 2013

Genre

alternative, Americana

Online

Facebook

The Horse Company

The Horse Company (voorheen Horse) bestaat uit voormalige leden van de bands Afterdust, 16Down, The Prodigal Sons en Creek. De muziek is geïnspireerd door voornamelijk Amerikaanse alternatieve rootsacts als Uncle Tupelo, Wilco en Ryan Adams. De titelloze debuutplaat (mei 2007) op Goomah Music wordt geproduceerd door Henk Jonkers. Voor hun ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arjen Hilberdink   gitaar, zang
Jeroen Hobert   drums
Arjan Pronk   basgitaar
Vincent Hilberdink   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   16Down
2007   Hallo Venray
2007   The Prodigal Sons

Biografie The Horse Company

The Horse Company (voorheen Horse) bestaat uit voormalige leden van de bands Afterdust, 16Down, The Prodigal Sons en Creek. De muziek is geïnspireerd door voornamelijk Amerikaanse alternatieve rootsacts als Uncle Tupelo, Wilco en Ryan Adams. De titelloze debuutplaat (mei 2007) op Goomah Music wordt geproduceerd door Henk Jonkers. Voor hun tweede album Olympus reist de Zwolse band in januari 2009 naar Denton, Texas om met producer Matt Pence (Centro-matic) de Echo Lab studio in te gaan. De cd bevat gastbijdragen van muzikanten van Centro-matic, Slobberbone en The Polyphonic Spree. The Horse Company werkt in de zomer van 2012 samen met Matthijs Herder (ex-Black Atlantic) en opnieuw met Matt Pence aan het derde album Calypso. Na optredens tijdens onder meer de festivals Incubate, Let’s Get Lost en Crossing Border wordt Calypso op 22 november 2012 officieel gepresenteerd in Paradiso, Amsterdam. Het album wordt goed goed ontvangen door de media maar verkoopsucces blijdt uit. Nadat de ritmesectie Arjan Pronk (bas) en Jeroen Hobert (drums) gaat spelen in dialectpopband Bökkers kondigen overgebleven bandleden Arjen en Vincent Hilberdink in augustus 2013 aan te stoppen. Ze geven nog een afscheidsconcert in thuisstad Zwolle.

Discografie The Horse Company

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Horse Company

Audio/Video The Horse Company

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer