Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE LABEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1982

Genre

new wave

The Label

The Label is een Nederlandse new wave band met een Britse zanger. De groep wordt opgericht door gitarist/zanger Kees Poulus (ex-Too Young) uit Hilversum. Kenmerkend voor The Label zijn de compacte songs die niet langer duren dan drie minuten. Als zanger Ian Cowell zich in 1980 telefonisch bij Poulus ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kees Poulus   componist, gitaar, zang
Ian Cowell   zang
Peter Vanderlaan   drums
Thomas Kroon   basgitaar

Overige muzikanten

Roy Bakker   drums
Joop Spies   saxofoon

Biografie The Label

The Label is een Nederlandse new wave band met een Britse zanger. De groep wordt opgericht door gitarist/zanger Kees Poulus (ex-Too Young) uit Hilversum. Kenmerkend voor The Label zijn de compacte songs die niet langer duren dan drie minuten. Als zanger Ian Cowell zich in 1980 telefonisch bij Poulus meldt, is The Label een feit. Max Mollinger (Gruppo Sportivo) produceert de eerste single Black Jack en gaat ook mee de studio te Hilvarenbeek in voor het eerste en enige album Recalling The Times.

Discografie The Label

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Label

Audio The Label

Waiting for your answers
Black Jack
Recalling the times-hold on
You can't blame the kids
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer