Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE LANDLORDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1988

Genre

country rock

The Landlords

The Landlords uit Amsterdam begint als sixties band, maar wordt meer en meer beïnvloed door country dankzij Amerikaanse bands als Green On Red en The Long Ryders. In de bezetting onder meer Gert Jonkers (broer van Fatal Flower Henk Jonkers) en gitarist Marcel Kruup (Treble Spankers). De band maakt naam ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hidde Sikkes   drums
Gert Jonkers   toetsinstrumenten, zang
Jan van der Smit   gitaar, zang
Ludo Wiegerinck   componist, gitaar, zang
Peter Petter   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Marcel Kruup   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1979   Luc Suèr
1986   Jan van der Smit
1986   Les Zazous
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie The Landlords

The Landlords uit Amsterdam begint als sixties band, maar wordt meer en meer beïnvloed door country dankzij Amerikaanse bands als Green On Red en The Long Ryders. In de bezetting onder meer Gert Jonkers (broer van Fatal Flower Henk Jonkers) en gitarist Marcel Kruup (Treble Spankers). De band maakt naam in het clubcircuit, maar breekt niet door. Postuum verschijnen demo-opnames op het album For The Record. Jonkers staat in 1991 met The Lost Sons op Noorderslag.

Discografie The Landlords

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Landlords

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer