Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE MAUREENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

indie, sixties

Online

Facebook
Officiële website

The Maureens

De Utrechtse band The Maureens speelt West Coast pop in de traditie van Big Star, The Posies en Daryll-Ann en geïnspireerd door The Beach Boys en The La's. Teksten over alledaagse onderwerpen worden veelal close harmony gezongen. De band komt voort uit Montana, in 2010 opgericht door zanger/gitarist Hendrik Jan ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hendrik-Jan de Wolff   gitaar, zang
Bas van de Looy   gitaar, zang
Ben Kalb   basgitaar, zang
Jan Paul de Bondt   toetsinstrumenten, zang
Stefan Broos   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Guy Bours   drums
Joeri Pronk   basgitaar
Sander Zwiep   toetsinstrumenten
Jos Mans   toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Alamo Race Track
2010   Silence is Sexy
2012   Bettie Serveert

Biografie The Maureens

De Utrechtse band The Maureens speelt West Coast pop in de traditie van Big Star, The Posies en Daryll-Ann en geïnspireerd door The Beach Boys en The La's. Teksten over alledaagse onderwerpen worden veelal close harmony gezongen. De band komt voort uit Montana, in 2010 opgericht door zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff (Silence Is Sexy) samen met bandleden afkomstig uit onder anderen Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow. Demo-opnames belanden in een reclamecampagne van kledingmerk Vingino. The Maureens gaat met Remko Schouten de studio in voor het eerste album. Carol van Dijk (Bettie Serveert) zingt mee in het nummer Early June. De band bestaat op dat moment naast De Wolff uit Bas van de Looy (zang, gitaar), Ernst van der Wal (gitaar, mandoline, zang), Jos Mans (toetsen), Ben Kalb (basgitaar) en Guy Boers (drums). Als het titelloze debuutalbum in september 2013 uitkomt, hebben Mans en Boers plaatsgemaakt voor Jan-Paul de Bondt en Stefan Broos.

Discografie The Maureens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Maureens

Audio/Video The Maureens

Video The Maureens

The Maureens - Early June...
The Maureens - Early June (Official Music Video)
Heavy heart, blurry mind....
Heavy heart, blurry mind. The Maureens live @ Spring Festival
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Maureens - Early June (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer