Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PALOOKAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Palookas

Periode

2001 - heden

Genre

ska

Online

Officiële website

The Palookas

The Palookas is een skarockband, opgericht in Halsteren, een dorp in de gemeente Bergen op Zoom. In 2008 tekent de band een internationaal platencontact bij het Amerikaanse Megalith. Het label zorgt voor de Europese en Amerikaanse distributie van het livealbum Better Live Than Never.
Volledige biografie...

Bezetting

Charles Dons   gitaar, zang
Marcel van Gastel   drums
Arjen Rommens   toetsinstrumenten
Bart Heijs   basgitaar
Jelle Wils   saxofoon, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Tim Kemperman   basgitaar
Ivo van Nispen   trombone
Bram Stoffels   trombone

Genoemd in de biografie van

2009   VanKatoen

Biografie The Palookas

The Palookas is een skarockband, opgericht in Halsteren, een dorp in de gemeente Bergen op Zoom. In 2008 tekent de band een internationaal platencontact bij het Amerikaanse Megalith. Het label zorgt voor de Europese en Amerikaanse distributie van het livealbum Better Live Than Never.

2001 - 2004

Zanger/gitarist Charles Dons en drummer Marcel van Gastel uit Halsteren richten in 2001 The Palookas op. Het eerste optreden is 13 april 2002 in de Surfclub te Bergen op Zoom. De groep speelt op lokale podia en doet mee aan bandwedstrijden. Vanaf 2003 volgt het Nederlandse clubcircuit en wordt muziek van de band ook opgepikt door Radio 3FM. Op 16 mei 2004 houdt de band de cd The Warming Up ten doop. The Palookas worden ook geprogrammeerd op festivals. Op 10 juni doet de band zelfs drie festivals op 1 dag. Als de Amerikaanse skaband The Toasters komen touren, mogen The Palookas als vast voorprogramma fungeren. De tournee trekt de aandacht van het skalabel, managementbureau en boekingsbureau Boombax. Een korte tournee van vier optredens door Duitsland wordt afgesloten in Postdam.

Mark Foggo

2005 - 2007

In februari 2005 speelt de band in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam tijdens het groots opgezette skafestival Dutchska. Onder de festivals die de band dat jaar speelt zitten Breda Barst, Metropolis in Rotterdam en Paaspop in Schijndel. In oktober belandt een track van The Palookas een Indonesisch verzamelalbum. Trombonist Ivo van Nispen verkiest een zeilcarrière boven een muzikale carrière en verlaat in december 2005 de band. Toetsenist Arjen Rommens valt een paar maanden in bij Mark Foggo's Skasters. In januari 2006 voegt de Amsterdamse trompettist René Kabboord zich bij The Palookas. Hij speelt mee tijdens de volgende editie van Dutchska dat ditmaal in de Eindhovense Effenaar plaatsvindt. Daar presenteert de band de cd The Right Choice. Met trombonist Niek Melchers, en bassist Tim Kemperman als vervanger van Bart Heijs, staan The Palookas op het Bevrijdingsfestival in Wageningen, het IO Festival in Delft, het Be There Festival in Den Bosch en in een uitverkochte Melkweg als support van het Tokyo Ska Paradise Orchestra. Op 19 januari 2007 neemt de groep een live-cd op in Mezz te Breda. In maart staan optredens in België op het programma, in april gevolgd door een weekendje Duitsland. In mei volgt een uitgebreide Europese tournee langs steden in Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Hongarije en Slowakije. Niek Melchers verlaat tijdelijk de band. Zijn vervanger Bram Stoffels blaast op 3 juni mee tijdens de drie cd-presentaties van het livealbum Better Live Than Never, in Winston Kingdom te Amsterdam, 't Slik te Bergen op Zoom en in de Popcentrale in Dordrecht. Na het reizende festival de Popronde in de maanden september, oktober en november volgt de Better Live Than Never Tour.

2008 - 2010

The Palookas tekenen in 2008 een internationaal platencontact bij het Amerikaanse label Megalith. Better Live Than Never krijgt daarmee een internationale distributie. Onder de grote internationale ska- en punkfestivals waar de band speelt zijn het Potsdamer Ska Festival in Duitsland en Mighty Sounds in Tsjechië. Niek Melchers keert ondertussen terug op zijn vertrouwde plek en The Palookas werken aan nieuw songmateriaal. De voorbereidingen voor een volgend album worden even terzijde gezet als Bazz, de frontman van de Nederlandstalige rockband VanKatoen, aanklopt met een idee voor een gezamenlijk project. Onder de naam Bazzookas voeren ze veertien nummers van VanKatoen uit, gestoken in een Palookas-jasje. Uit de samenwerking komt een EP voort en een tournee.

Bazzookas VanKatoen

2011

De Bazzookas presenteren in april hun debuutalbum Kaboem!, geproduceerd door Brad Gilderman en verpakt in stripboek met tekeningen van Nozzman.

Discografie The Palookas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Palookas

Audio/Video The Palookas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer