Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE PAX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Pax

Periode

2000 - 2007

Genre

rock

The Pax

The Pax is een rockband uit Nijmegen, beïnvloed door onder anderen The Strokes, Kings Of Leon, Mando Diao, The Libertines en The Velvet Underground. De band wordt door tijdschrift Rails uitgeroepen tot 'upcoming debutant' van 2006 en door website 3voor12.nl tot Hollandse Nieuwe. The Pax staat onder meer in het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Guido Blom (2)   gitaar
Cas Hieltjes   zang
Teun Hieltjes   gitaar
Jaap van der Heijden   basgitaar
Tim van Delft   drums

Genoemd in de biografie van

2005   Go Back To The Zoo
2009   Automatic Sam

Biografie The Pax

The Pax is een rockband uit Nijmegen, beïnvloed door onder anderen The Strokes, Kings Of Leon, Mando Diao, The Libertines en The Velvet Underground. De band wordt door tijdschrift Rails uitgeroepen tot 'upcoming debutant' van 2006 en door website 3voor12.nl tot Hollandse Nieuwe. The Pax staat onder meer in het voorprogramma's van Editors (2005) en The Mystery Jets en op Metropolis in Rotterdam (2006). Als een deel van de band verhuist naar Amsterdam, betekent dat het einde van The Pax. De broers Cas en Teun Hieltjes hebben vervolgens meer succes met hun band Go Back To The Zoo. Gitarist Guido Blom gaat verder met garagerockband King Jack. Drummer Tim van Delft speelt in De Staat en bassist en Rockacademiestudent Jaap van der Heijden in Plenty Panther.

Discografie The Pax

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Pax

Audio/Video The Pax

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer