Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE REVELLETTES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1990

Genre

meidengroepen, pop

The Revellettes

The Revellettes is een Amsterdams meidengroep bestaand uit de modellen Manuëla Kemp, Anouk Broersma en Claudia Lynsvelt. Het trio is gemodelleerd naar het Britse Bananarama. De groep brengt enkele discosingles uit en treedt op in popprogramma's op televisie. Het grootste hitsucces van The Revellettes is hun deelname aan Artists For ...
Volledige biografie...

Bezetting

Anouk Broersma   zang
Manuëla Kemp   zang
Claudia Lynsvelt   zang

Biografie The Revellettes

The Revellettes is een Amsterdams meidengroep bestaand uit de modellen Manuëla Kemp, Anouk Broersma en Claudia Lynsvelt. Het trio is gemodelleerd naar het Britse Bananarama. De groep brengt enkele discosingles uit en treedt op in popprogramma's op televisie. Het grootste hitsucces van The Revellettes is hun deelname aan Artists For Ronald McDonald House en de kerstsingle Happy X-Mas (War Is Over)/Gelukkig Kerstfeest uit 1988. Na enkele honderden optredens stopt het trio. Zangeres Anouk Broersma brengt in 1990 onder de naam Anouk nog de single Riding The Wave uit.

Discografie The Revellettes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Revellettes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer