Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ROON ROCKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - 1970

Genre

instrumentaal, pop

The Roôn Rockers

The Roôn Rockers komen uit de Groningse plaats Roden. De instrumentale popgroep speelt op diverse plaatsen in Nederland, met name in het zuiden van Drenthe. Hoogtepunten in de carrière van de band zijn de optredens met de Britse zanger David Garrick in Winschoten en met Johnny Lion in Rolde. Zonder ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard Stellema   drums
Nanno Winkel   gitaar
Henk Ties   orgel
Bert Mulder   basgitaar
Iko Mulder   gitaar, trompet, vibrafoon

Overige muzikanten

Jan Van Der Velde   gitaar
Jan Boelens   toetsinstrumenten
Henk Van Zeijst   drums
Bert Tamaela   gitaar
Klaas Többen   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1970   Willem Ennes

Biografie The Roôn Rockers

The Roôn Rockers komen uit de Groningse plaats Roden. De instrumentale popgroep speelt op diverse plaatsen in Nederland, met name in het zuiden van Drenthe. Hoogtepunten in de carrière van de band zijn de optredens met de Britse zanger David Garrick in Winschoten en met Johnny Lion in Rolde. Zonder een plaat te hebben gemaakt gaat de groep gaat in 1970 uit elkaar. Toetsenist Willem Ennes gaat in Solution spelen en wordt werkzaam als producer en sessiemuzikant voor onder andere Jan Akkerman, Time Bandits, Margriet Eshuijs en Thé Lau. In de jaren negentig doen The Roôn Rockers weer enige reünie-optredens.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Roôn Rockers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer