Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE SPARKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - 1967

Genre

Nederbiet

The Sparks

Beatgroep uit Bergen op Zoom. Onder aanvoering van sologitarist Kees de Groot spelen The Sparks vooral nummers van The Shadows. Als Eugène den Hoed in1965 gitarist De Groot vervangt verandert het repertoire en speelt de groep nummers van acts als The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks. De single ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jacques Verburgt   basgitaar, zang
Peter Koolen   zang
Kees De Groot   gitaar
Hans Hagenaars   gitaar
Chris Struyck   drums

Overige muzikanten

Jan Verhagen   gitaar
Eugène Den Hoed   gitaar, mondharmonica, orgel

Genoemd in de biografie van

1965   Jacques Verburgt

Biografie The Sparks

Beatgroep uit Bergen op Zoom. Onder aanvoering van sologitarist Kees de Groot spelen The Sparks vooral nummers van The Shadows. Als Eugène den Hoed in1965 gitarist De Groot vervangt verandert het repertoire en speelt de groep nummers van acts als The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks. De single Don't Be Upset is een verkoopsucces in Brabant en op 14 juli 1966 live te horen in het radioprogramma Minjon. De tweede single If You And I Could Be As Two is een cover van Them. Live speelt voegen de muzikanten ook eigen composities toe aan het repertoire. In januari 1967 spelen The Sparks in Bielefeld, Duitsland. Als Den Hoed zich gaat toeleggen op blues en aan The Sparks komt een einde. Het laatste optreden is op 26 november 1967 in Baarle-Nassau. Op 3 oktober 1997 geeft de band een eerste reünieconcert voor 2000 bezoekers in De Stoelemat.

Discografie The Sparks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Sparks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer