Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE STATE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1992

Genre

funk

The State

The State is een funkband uit Amsterdam, opgericht door Adam Bar-Pereg en Geronimo Wattimena. Ze zijn respectievelijke elf en tien als zij in 1982 het bandje The Bags oprichten met op het repertoire reggaecovers en nummers van o.a. Earth, Wind & Fire. Een jaar later veranderen ze de bandnaam in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Adam Bar-Pereg   toetsinstrumenten, zang
Geronimo Wattimena   toetsinstrumenten, zang
Michael Monteiro   drums
Danny Talany   basgitaar, zang
Sergio (2)   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jim de Groot   zang
Mike Talany   gitaar
Ebony Noya   zang

Genoemd in de biografie van

1988   Jim de Groot

Biografie The State

The State is een funkband uit Amsterdam, opgericht door Adam Bar-Pereg en Geronimo Wattimena. Ze zijn respectievelijke elf en tien als zij in 1982 het bandje The Bags oprichten met op het repertoire reggaecovers en nummers van o.a. Earth, Wind & Fire. Een jaar later veranderen ze de bandnaam in G.A 22 en vervolgens in Hi-Fi en vermengen ze reggae en disco met hiphop. Bar-Pereg drumt en Wattimena speelt piano. Hi-Fi treedt tijdens Koninginnedag 1984 op achter de Dam waarna de band te zien is op grote en kleine podia in Nederland. Vanaf 1986 staan Pereg en Wattimena voor het eerst op het podium met The State. Beide muzikanten verzorgen het toetsenwerk, aangevuld met de gebroeders Talany, zangeres Ebony Noya en een jonge Jim de Groot. Na optredens op school- en hockeyfeesten en een zevental shows in december 1988 als voorprogramma van Candy Dulfer wordt een korte rustpauze ingelast en keert de band in de zomer van 1990 terug in een nieuwe bezetting zonder Noya, De Groot (hij vormt zijn eigen band Babyface Armstrong) en Mike Talany.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The State

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer