Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THRENODY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Threnody

Periode

1988 - heden

Genre

deathmetal

Online

Officiële website

Threnody

Threnody is een death metalband uit Schiedam die in de loop van de carrière het geluid verrijkt met een groovy ritme en progressieve elementen.
Volledige biografie...

Bezetting

René Scholte   gitaar, zang
Henry McIlveen   basgitaar
Ernst Van Ee   drums
Hans Hanson   gitaar

Overige muzikanten

Menno Gootjes   gitaar
Erik van de Belt   gitaar
Richard van Leeuwen   drums

Genoemd in de biografie van

1996   Creepmime
2001   Blind Justice

Biografie Threnody

Threnody is een death metalband uit Schiedam die in de loop van de carrière het geluid verrijkt met een groovy ritme en progressieve elementen.

1988 - 1995

Na de oprichting in 1988 brengt Threnody twee demo's uit: Ode To The Lamented (1990) en Profanation (1992). Het levert de band een contract op bij het Duitse label Massacre waarop in 1993 het debuutalbum As The Heavens Fall verschijnt. Na een Europese tournee met de Amerikaanse band Malevolant Creation neemt Threnody het tweede album Bewildering Thoughts op met producer Gerhard Magin. De stijl op deze plaat is minder death metal en meer groovy, gecombineerd met progressieve stukken. Bewildering Thoughts verkoopt twee keer meer dan het debuut, mede omdat ook niet-metal fans het nieuwe geluid van de band waarderen.

1996 - 1998

Na een tournee door de Benelux verlaat drummer Richard van Leeuwen de band. Zijn vervanger is Ernst van Ee (Helloise, Tamas, Highway Chile). Gitarist Erik van de Belt wordt vervangen door Menno Gootjes. Threnody deelt het podium met onder meer Death, Sepultura en Paradise Lost en is in maart 1996 de hoofdact tijdens de Generation Xtreme tour samen met onder meer Creepmime. De band gaat in september 1996 opnieuw met Gerhard Magin de studio in voor opnamen van het derde, titelloze album.

Creepmime Helloïse Highway Chile

1999 - 2005

Er volgt een lange periode waarin Threnody op zoek gaat naar een vernieuwend geluid. Pas in 2004 gaat de band de Soundpark Studio te Schiedam in. Ondanks het vertrek van gitarist Menno Gootjes zijn enkele tracks van zijn hand op het album Control te horen. Hans Hanson (Blind Justice) is zijn vervanger.

Blind Justice

2006

Threnody Het album Control wordt uitgebracht in Rusland en de Baltische staten via Mystic Empire, een label uit Moskou. De plaat bevat als bonus nieuwe versies van Dare Restrain en Autumn die in de oorspronkelijke versies op het album Bewildering Thoughts uit 1996 staan.

Discografie Threnody

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Threnody

Audio/Video Threnody

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer