Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TICKETS GO PAST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mainstream

Periode

2006 - heden

Genre

avant-garde, pop, rock

Online

Officiƫle website

Tickets Go Past

Tickets Go Past is het Friese duo Phil Mills (ex-Nerve) en Joost Brouwer. Mills en theatermaker/muzikant Brouwer ontmoeten elkaar in 2003 wanneer ze samen de muziek verzorgden bij theatergroep Pampa Lab. Tussen mei 2006 en december 2007 nemen ze tracks op waarbij het duo zich als regel heeft gesteld dat ...
Volledige biografie...

Bezetting

Phil Mills   elektronica, gitaar, producer, zang
Joost Brouwer   elektronica, zang

Overige muzikanten

Reina van der Meer   piano, viool, zang
Willo de Bildt   basgitaar
Jusso Whistler   drums
Ferdy van der Singel   gitaar, piano, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Nerve

Biografie Tickets Go Past

Tickets Go Past is het Friese duo Phil Mills (ex-Nerve) en Joost Brouwer. Mills en theatermaker/muzikant Brouwer ontmoeten elkaar in 2003 wanneer ze samen de muziek verzorgden bij theatergroep Pampa Lab. Tussen mei 2006 en december 2007 nemen ze tracks op waarbij het duo zich als regel heeft gesteld dat de experimentele popsongs binnen twee dagen bedacht en opgenomen moeten worden. Onder het instrumentarium bevinden zich een theremin en veel oude synthesizers waaronder een Korg MS10 en MS20. Het resultaat is terug te vinden op het debuutalbum Twelve Songs About Numbers (2008). Het tweede album Mainstream (2011) kenmerkt zich door een donker geluid, van intieme ambient tot alternatief rockgeweld. De muzikanten waar het duo inmiddels live mee speelt, vervullen ook op het album een prominente rol.

Discografie Tickets Go Past

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tickets Go Past

Audio/Video Tickets Go Past

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer