Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOM TRAGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

28-01-1983 - heden

Genre

DJ, draaitafels, elektronica, house, producer, techno

Online

Facebook
Officiƫle website

Tom Trago

Tom Trago is een Amsterdamse techno DJ/producer.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, elektronica, producer

Biografie Tom Trago

Tom Trago is een Amsterdamse techno DJ/producer.

1983 - 2007

Trago groeit de eerste tien jaar van zijn leven op in Amsterdam en verhuist daarna naar Wijk bij Duurstede. Op zijn 15e besluit Tago zijn leven te wijden aan de muziek. Hij begint als DJ te draaien op lokale feesten. Het geld wat hij daarmee verdient stopt hij in zijn platencollectie. In zijn eerste eigen tracks zijn invloeden uit de hiphop, broken beat en jazz te horen. Later gaat zijn muziek meer richting house en techno. Zijn eerste single Live With The BBQ komt uit in 2006 bij het label Rush Hour uit Amsterdam. Hij begint te draaien in Amsterdamse clubs en een naam voor zichzelf te maken.

2009

In 2009 komt het album Voyage Direct uit. Op het album zijn invloeden uit de Detroit-house en disco te horen. Het album wordt goed ontvangen en er volgen remixes van zijn tracks door de Brit Actress en Aardvarck. Ook begint Trago bij Rush Hour een sublabel vernoemd naar dit album en een clubavond in Paradiso ook Voyage Direct geheten.

Aardvarck

2011

Het tweede album Isis komt uit, met o.a. gastvocalen van de Amerikaanse zangers Romanthony. Opnieuw is er op dit album een mix te horen van techno, house en disco. Als DJ is hij een graag geziene DJ in clubs als Trouw en Jimmy Woo maar ook draait Trago in het buitenland.

2013

In oktober komt het derde album The Light Fantastic uit. Het is opgenomen in een huisje op de Veluwe weg van het nachtleven van Amsterdam. Het album wordt gepresenteerd op het Amsterdam Dance Event 2013.

Discografie Tom Trago

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tom Trago

Audio/Video Tom Trago

Video Tom Trago

Tom Trago - Voyage Direct
Tom Trago - Voyage Direct
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tom Trago - Voyage Direct

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer