Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOPAZ (1)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - 1972

Genre

symfonische rock

Topaz (1)

Topaz is de in Groningen woonachtige, Friese groep rondom toetsenist, gitarist, componist en zanger Wisse Scheper (ex-Act of God). Samen met andere conservatoriumstudenten en producer Chris Hinze neemt hij het eerste en enige, titelloze album (1972) op voor het label CBS. De plaat bevat popmuziek met klassieke invloeden en wordt ...
Volledige biografie...

Bezetting

George Snijder   drums
Otto Faulhaber   gitaar
Hans Roelofsen   basgitaar, piano, zang
Jan Prins   fluit, zang
Wisse Scheper   celesta, componist, gitaar, orgel, piano, synthesizer, tekstschrijver, vibrafoon, zang

Overige muzikanten

Eef Albers   gitaar
Klaas de Vries (2)   drums

Biografie Topaz (1)

Topaz is de in Groningen woonachtige, Friese groep rondom toetsenist, gitarist, componist en zanger Wisse Scheper (ex-Act of God). Samen met andere conservatoriumstudenten en producer Chris Hinze neemt hij het eerste en enige, titelloze album (1972) op voor het label CBS. De plaat bevat popmuziek met klassieke invloeden en wordt gematigd positief ontvangen in de muziekperes. Als Topaz in juni 1972 live optreedt voor de VARA-televisie zijn drummer George Snijder (Pugh's Palace) en gitarist Otto Faulhaber vervangen door Klaas de Vries en Eef Albers.

Discografie Topaz (1)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Topaz (1)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer