Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOPSTARS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

boybands, kinderpop

Online

Officiƫle website

Topstars

Topstars komt voort uit de gelijknamige TROS-jeugdserie, een Nederlandse versie van de succesvolle Belgische serie Spring. De liedjes van Topstars zijn voornamelijk aan de Nederlandse markt aangepaste varianten op de Vlaamse voorloper.
Volledige biografie...

Bezetting

Aiko Letschert   drums, toetsinstrumenten, zang
Lieuwe Roonder   zang
Marne Miesen   gitaar, zang
Martijn Dijkstra   basgitaar, toetsinstrumenten, zang

Biografie Topstars

Topstars komt voort uit de gelijknamige TROS-jeugdserie, een Nederlandse versie van de succesvolle Belgische serie Spring. De liedjes van Topstars zijn voornamelijk aan de Nederlandse markt aangepaste varianten op de Vlaamse voorloper.

2004

De eerste afleveringen van de jeugdserie Topstars zijn op de Nederlandse tv te zien. De serie speelt zich af op een dansschool, waar een groep jongens een bandje opricht. De bandleden zijn Martijn Dijkstra (Bas in de serie), Marne Miesen (Tom in de serie) en Aiko Letschert (Ruben in de serie). Allen hebben al enige muzikale ervaring voor ze in de serie verschijnen.

2005

De eerste single van het bandje, Spring, blijft in de tipparade steken. Opvallend is dat de muzikanten het plaatje - en alle die daarna volgen - onder hun eigen naam uitbrengen, en niet onder de namen van hun personages. Ook de opvolger Te Min Voor Katja komt niet verder dan de tipparade. Bij deze single is inmiddels ook zanger Lieuwe Roonder (Daan in de serie) van de partij.

2006

Topstars brengt een complete cd uit. De liedjes zijn voornamelijk bewerkingen van de Vlaamse voorloper. Zo verandert Met De Trein Naar Oostende in Met De Trein Naar Zandvoort. De singles Jong en Met De Trein Naar Zandvoort doen het aardig. Hartenvrouw, dat in het najaar uitkomt, blijft daarbij achter.

2007

Het wordt bekend gemaakt dat de serie Topstars stopt. De band Topstars probeert op eigen kracht door te gaan en geeft een aantal optredens.

Discografie Topstars

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Topstars

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer