Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VISIONS OF JOHANNA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Visions Of Johanna

Periode

1990 - 1995

Genre

alternative

Visions Of Johanna

Alternatieve gitaarband uit Hoorn. Voortgekomen uit Little Mary Big en voorloper van Johan.
Volledige biografie...

Bezetting

Remco Krull   gitaar
Jacco de Greeuw   gitaar, zang
Ton van Bijsteren   basgitaar
Antonio Augugliaro   drums

Overige muzikanten

Niels de Wit   basgitaar
Julian de Vos   basgitaar
Wim Kwakman   drums

Genoemd in de biografie van

1990   Johan
1995   13

Biografie Visions Of Johanna

Alternatieve gitaarband uit Hoorn. Voortgekomen uit Little Mary Big en voorloper van Johan.

1990

Visions Of Johanna Na een ruzie tussen De Greeuw en zangeres Marieke Groot valt Little Mary Big uit elkaar. De Greeuw vraagt jeugdvriend Remco Krull en Ton van Bijsteren toe te treden tot een nieuwe band. Samen met drummer Tonino vormen ze Visions Of Johanna.

Little Mary Big

1992

De Greeuw is zich meer en meer gaan toeleggen op het schrijven van nummers, maar in eerste instantie weet hij niet meer dan goedkope R.E.M.-varianten te produceren. Als Visions Of Johanna meedoet aan De Grote Prijs van Nederland komt de band dan ook niet verder dan de halve finales. Visions Of Johanna debuteert op vinyl bij Mind Records met de single Swell.

1994

Wegens muzikale meningsverschillen keert bassist Ton van Bijsteren Visions Of Johanna in mei de rug toe. Zijn plaats wordt ingenomen door Julian de Vos.

1995

Het blijft rommelen in de gelederen van Vision Of Johanna. Na opnieuw een bezettingswisseling bestaat de groep nu uit Jacco de Greeuw, Remco Krul en de nieuwelingen Niels de Wit en Wim Kwakman. In deze bezetting maakt de groep een aantal demo's en eind van het jaar verschijnt de vinylsingle Swing voor Electrolux, het label van Ferry Roseboom en Frans Hagenaars. Overigens zal Julian de Vos, wiens plaats is ingenomen door De Wit, later bij de groep terugkeren als roadmanager.

1996

De bandnaam wordt veranderd in Johan.

Discografie Visions Of Johanna

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Visions Of Johanna

Audio/Video Visions Of Johanna

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer