Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WANDA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Wanda bij het tvprogramma Rooster

Periode

1946 - heden

Genre

Indo-rock, rock'n'roll, sixties

Wanda

Wanda de Fretes is een Indische tienerzangeres die enkele hits scoort met Nederlandstalige versies van The Twist en The Locomotion. Zij is de dochter van Georges de Fretes, die in de jaren '40 furore maakt met zijn Hawaïaanse gitaarspel in Indonesië. Samen met haar moeder Joyce Aubrey vormt zij het ...
Volledige biografie...

Biografie Wanda

Wanda de Fretes is een Indische tienerzangeres die enkele hits scoort met Nederlandstalige versies van The Twist en The Locomotion. Zij is de dochter van Georges de Fretes, die in de jaren '40 furore maakt met zijn Hawaïaanse gitaarspel in Indonesië. Samen met haar moeder Joyce Aubrey vormt zij het zangduo Wanda & Joyce. In 1968 emigreert Wanda naar Californië.

In bezetting van

Wanda & Joyce   zang

Discografie Wanda

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Wanda

Audio/Video Wanda

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer