Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WILLY & HIS GIANTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - 1982

Genre

sixties

Online

Facebook

Willy & His Giants

Willy & His Giants is een instrumentale groep uit Den Haag. Onder leiding van Willy Wissink (1938-2013) heeft de groep in de jaren zestig internationaal succes met muziek in de stijl van The Shadows en The Ventures.
Volledige biografie...

Bezetting

Willy Wissink   gitaar, zang
Anita Corelli   zang
Ed De Jong   basgitaar
Louis Blonk   drums
Ron Westerbeek   piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Nico Lensveld   basgitaar
You Fook Chong   drums
Guido Blom (1)   gitaar
Sieb Warner   drums
Ed Klee   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1959   The Atmospheres
1964   Robbie van Leeuwen
1964   The Motions
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Willy & His Giants

Willy & His Giants is een instrumentale groep uit Den Haag. Onder leiding van Willy Wissink (1938-2013) heeft de groep in de jaren zestig internationaal succes met muziek in de stijl van The Shadows en The Ventures.

1959 - 1964

Gitarist Willy Wissink (Den Haag, 29 maart 1938) speelt onder meer in The Rhythm Folks en als duo met de broer van Johnny Lion. Hij organiseert vanaf 1959 dansavonden op de locatie van de rolschaatsbaan in het Haagse Zuiderpark. Een van de groepen die daar spelen is The Giants, bestaand uit Theo Bacchus (sologitaar), Henk Smitskamp (basgitaar), Wil van der Hurk (piano, zang) en Hans de Wekker (drums). Wissink ontbindt zijn band Willy & the Real Rhythm Rockers en voegt zich bij The Giants. Onder de nieuwe groepsnaam Willy & His Giants wordt in 1963 voor het label Artone de eerste single Sarie Marijs/Winnitou opgenomen met Wissink als sologitarist, bassist Henk Smitskamp, slaggitarist Ed Klee en drummer Hans de Wekker. Van de tweede single Ajoen Ajoen/The Huckleberry Beat (1963) worden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Met hun instrumentale rock reikt het succes van de groep tot in Argentinië en Oostelijk Azië. Anita Corelli voegt zich als zangeres bij de band.

Johnny Lion

1965 - 1966

Willy & His Giants begeleidt Eddy Jones (Eddy Becker) op zijn single Jaybirds/That's The Reason. De zanger speelt bovendien in 1966 korte tijd bas bij de band.

Eddy Becker

1967 - 1980

Willy Wissink heeft een eigen muziekwinkel, een eigen merk versterkers en is werkzaam in de woningmarkt. Voor een editie van de Haagse Beatnach trommelt hij in 1980 zijn oude bandleden weer op voor een reünie-optreden. Wissink ervaart de heroprichting van zijn band als 'hobby en gein' en werkt aan een nieuw album met wisselende muzikanten en producer Ron Westerbeek (o.a. Sandy Coast).

Sandy Coast

1981 - 2001

Op het comebackalbum Back Again (1981) drumt de zestien jaar jonge zoon Will Wissink jr mee in twee nummers. Hij wordt vaste drummer totdat hij op zijn 19de gaat studeren aan de Filmacademie. Zijn plaats wordt ingenomen door jongere broer Johnny Wissink. Johnny overlijdt op 26-jarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS. Will Wissink jr heeft een carrière als filmmaker en maakt onder meer de speelfilm Dropouts (1999) en de trilogie Mijn Vader Is Een Detective (2009-2012). Hij regisseert daarnaast diverse videoclips en registraties van popconcerten zoals Parkpop. In 2001 maakt hij de documentaire Mijn Vader Is Een Rocker, een portret over zijn 63 jaar oude vader dat in september 2001 door Het Uur Van De Wolf wordt uitgezonden op Nederland 3. Willy & His Giants treedt dan nog steeds op. De bezetting bestaat in deze periode naast Wissink uit Wil van der Hurk (toetsen), Louis Blonk (drums), Henk Smitskamp (bas) en Rob van der Zwan (gitaar).

2013

Willy Wissink overlijdt 9 juli 2013 op 75-jarige leeftijd in zijn woning aan de Barneveldstraat in Den Haag.

Discografie Willy & His Giants

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Willy & His Giants

Audio/Video Willy & His Giants

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer