Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WINDJAMMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1982

Genre

pop

Pseudoniemen

Wat Jammer

Windjammer

Sessie-trio, bestaande uit de drie bekende producers Peter van Asten (alias Peter Bewley), Richard de Bois en Rick Beekman. Van Asten is als muzikant bekend van de groep Amsterdam en De Bois en Beekman scoren aan het begin van de jaren zeventig enkele hits met de groep Ginger Ale. Beekman ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter van Asten   zang
Rick Beekman   drums
Richard de Bois   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1961   Richard de Bois
1973   Peter van Asten

Biografie Windjammer

Sessie-trio, bestaande uit de drie bekende producers Peter van Asten (alias Peter Bewley), Richard de Bois en Rick Beekman. Van Asten is als muzikant bekend van de groep Amsterdam en De Bois en Beekman scoren aan het begin van de jaren zeventig enkele hits met de groep Ginger Ale. Beekman brengt onder de naam Ricky Bell nog een solosingle uit. De single Harborlight van Windjammer doet het in 1977 goed in de top 40. Later zal de groep als Wat Jammer ook een Nederlandse versie van het lied opnemen (Havenlicht). Van Asten en De Bois produceren vervolgens ondermeer hitsingles van de Dolly Dots.

Discografie Windjammer

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Windjammer

Audio/Video Windjammer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer