Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XYP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

XYP in 2006

Periode

2006 - 2007

Genre

pop, R&B

Online

Officiƫle website

XYP

XYP is een Brits-Nederlandse popgroep, bijeengebracht via audities, met leden uit Schotland, Engeland, Wales en Nederland. De naam is opgebouwd uit de elementen X (het vrouwelijke chromosoom), Y (het mannelijke chromosoom) en P (Project). De Nederlandse inbreng komt van Bart Voncken (K-otic), Christon Kloosterboer (finalist van derde editie van Idols) ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2007   Rigby

Biografie XYP

XYP is een Brits-Nederlandse popgroep, bijeengebracht via audities, met leden uit Schotland, Engeland, Wales en Nederland. De naam is opgebouwd uit de elementen X (het vrouwelijke chromosoom), Y (het mannelijke chromosoom) en P (Project). De Nederlandse inbreng komt van Bart Voncken (K-otic), Christon Kloosterboer (finalist van derde editie van Idols) en Iris van Kempen (o.a. Kinderen Voor Kinderen). De overige leden zijn Craig Cavanagh uit Schotland, Tesni Jones uit Wales en Emma Winterbourne uit West Berkshire. Gesteund door een schrijversteam werkt de band in Engeland aan songmateriaal en wonen de leden daarna gezamenlijk in een huis te Amsterdam. In januari 2007 staat XYP bovenaan de Nederlandse hitparade met de single Body To Body. Op het album Confessions staan liedjes in verschillende stijlen (pop, dance, r&b) en alle groepsleden hebben een solotrack. Het vertrek van Kloosterboer en Winterbourne in november 2007 betekent het einde van het project.

Discografie XYP

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's XYP

Audio/Video XYP

Video XYP

I Wanna Be Like You
I Wanna Be Like You
Confessions
Confessions
Breathe In Time
Breathe In Time
Body to Body
Body to Body
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Body to Body

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer