Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XENOBIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

gothic, metal

Xenobia

Xenobia start in 2000 als instrumentaal trio, beïnvloed door bands als Dream Theater, Rush en Pantera. Drummer Koen Herfst speelt eerder in After Forever en Epica. Tussen 2002-2005 maakt ook violiste Tessa Freeke deel uit van de band en deelt Xenobia het podium met o.a. Suncaged en Bumblefoot. Een van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rodney Blaze   zang
Koen Herfst   drums
Collin Hoeve   gitaar, zang
Ewout Rotteveel   basgitaar

Overige muzikanten

Tessa Freeke   viool

Genoemd in de biografie van

2007   Epica

Biografie Xenobia

Xenobia start in 2000 als instrumentaal trio, beïnvloed door bands als Dream Theater, Rush en Pantera. Drummer Koen Herfst speelt eerder in After Forever en Epica. Tussen 2002-2005 maakt ook violiste Tessa Freeke deel uit van de band en deelt Xenobia het podium met o.a. Suncaged en Bumblefoot. Een van de hoogtepunten in deze periode is het optreden op het Headway Festival waar ook Textures, Ice Age en Watchtower spelen. Na vijf jaar instrumentaal repertoire verlaat Freeke de band en komt Xenobia in contact met zanger Rodney Blaze die eerder heeft samengewerkt met Ayreon.

Discografie Xenobia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Xenobia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer