Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EM.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

eM. in 1984

Periode

1983 - heden

Genre

new wave, pop, pop/rock

Online

Facebook
ReverbNation

eM.

eM. is hometaper Menko Konings, eerder actief in de band S.M. Nurse (1980-1983) en het duo No Honey From These (1983-1989). Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, waarbij eM. gebruik maakt van ritmebox en fragmenten uit B-films en documentaires. Konings maakt soloplaten en treedt op, onder meer als voorprogramma ...
Volledige biografie...

Bezetting

Menko Konings   basgitaar, elektronica, gitaar, zang

Biografie eM.

eM. is hometaper Menko Konings, eerder actief in de band S.M. Nurse (1980-1983) en het duo No Honey From These (1983-1989). Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, waarbij eM. gebruik maakt van ritmebox en fragmenten uit B-films en documentaires. Konings maakt soloplaten en treedt op, onder meer als voorprogramma van de Japanse vrouwengroep Frank Chickens in de Melkweg. Cassettes en cd's van zowel eM. als zijn bands verschijnen op zijn eigen, onafhankelijke label Top Tape. De verzamelcassette L'Embrasse (1987) op Top Tape bevat bijdragen van onder anderen Antonia (Tonny Timmermans van de gelijknamige modesalon in Amsterdam) en Peter van Garderen van Nine Circles. Uitgaven van Top Tape worden verkocht bij onafhankelijke cassettewinkel Staalplaat, gedraaid bij VPRO-radio en besproken in de recensierubriek Dolby van het muziekblad Vinyl. Rond 1990 stopt eM. zijn muzikale activiteiten om deze ruim 15 jaar later weer te hervatten. Hij brengt vanaf 2006 in kleine oplage cd's uit met gastbijdragen van Antonia (zang) en Robby Horsfall (tekst, zang). Nieuw werk van eM. is te beluisteren via de websites Reverbnation, MySpace en Facebook.

Discografie eM.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's eM.

Audio/Video eM.

Video eM.

eM. 'love songs' (Domesti...
eM. 'love songs' (Domestica CD 2015)
eM. "to to New York" (1984)
eM. "to to New York" (1984)
eM. "she's called Bill" (...
eM. "she's called Bill" (contactdisc 5, 1987)
eM. 'live at Grauzone 31....
eM. 'live at Grauzone 31.01.2014 Melkweg Amsterdam'
S.M. Nurse (why, live 1983)
S.M. Nurse (why, live 1983)
S.M. Nurse (dance, live 1...
S.M. Nurse (dance, live 1983)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
eM. 'live at Grauzone 31.01.2014 Melkweg Amsterdam'

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer