Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

$400 SUITS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

hardcore

$400 Suits

Maastrichtse hardcoreformatie die voortkomt uit Right Direction, met Dave Reumers als frontman. De band is in de jaren negentig slechts twee jaar actief maar beleeft in 2006 een comeback.
Volledige biografie...

Bezetting

Dave Reumers   zang
Niena Bocken   drums
Maurice Gijsbers   basgitaar, gitaar

Overige muzikanten

Don Eykeboom   drums
Roy Bos   gitaar

Genoemd in de biografie van

1995   Right Direction

Biografie $400 Suits

Maastrichtse hardcoreformatie die voortkomt uit Right Direction, met Dave Reumers als frontman. De band is in de jaren negentig slechts twee jaar actief maar beleeft in 2006 een comeback.

1995

Dave Reumers stapt uit Right Direction en richt een week later $400 Suits op. Ook Right Direction-gitarist Maurice Gijsbers stapt in het nieuwe project, als bassist. Roy Bos (tevens One Night Stand) en Don Eykeboom maken de band compleet.

Right Direction

1996

De band krijgt al snel een platencontract bij de Duitse tak van Century Media. Hierop verschijnt het album Never Give What You Can't Take Back. Speciaal voor de opnames neemt Reumers zangles, om zijn stem anders te laten klinken dan in de Right Direction-periode. $400 Suits verloochent zijn wortels niet: het nummer Hometown Lover is een eerbetoon aan Maastricht, en op de cover zijn behalve een bandfoto ook tekeningen van Maastrichtse bezienswaardigheden afgebeeld.

1997

$400 Suits geeft in de eerste maanden van het jaar een reeks optredens in Nederland en Duitsland. Right Direction komt weer bij elkaar. Dit betekent het voorlopige einde van $400 Suits.

2006 - 2007

Na Right Direction begint ook $400 Suits met het geven van reünieconcerten, onder meer op het hardcorefestival Bring Back The Old Days in Geleen. De reünie groeit uit tot een doorstart van de band, met als vanouds Dave Reumers en Maurice Gijsbers in de gelederen en als nieuw bandlid Niena Bocken (Siren) op drums.

Discografie $400 Suits

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video $400 Suits

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer