Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

2 Brothers On The 4th Floor in 2011

Periode

1991 - 2002

Genre

Eurohouse

Online

Officiële website

2 Brothers On The 4th Floor

Dance-act onder leiding van de producers Bobby en Martin Boer, die met als boegbeeld een rapper en zangeres, internationaal hits scoort met eurodance en happy hardcore.
Volledige biografie...

Bezetting

D-Rock   rap
Bobby Boer   producer
Martin Boer   producer
Desiree Manders   zang

Overige muzikanten

Gale Robinson   zang
Peggy 'The Duchess'   zang
Da Smooth Baron MC   rap

Genoemd in de biografie van

1992   24K
1993   2 Unlimited
1993   Desiree Manders
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie 2 Brothers On The 4th Floor

Dance-act onder leiding van de producers Bobby en Martin Boer, die met als boegbeeld een rapper en zangeres, internationaal hits scoort met eurodance en happy hardcore.

1990

De broers Bobby en Martin Boer knutselen in hun slaapkamer het nummer Can't Help Myself in elkaar. Het wordt een internationale hit. Op het podium laten ze zich niet zien, voor live-optredens worden ze vertegenwoordigd door rapper Da Smooth Baron MC en de zangeressen Peggy 'The Duchess' en Gale Robinson.

1993

Na een stilte van twee jaar laten de broers weer van zich horen met de single Never Alone. Met deze single presenteren de twee hun gewijzigde bezetting. De nieuwe gezichten en stemmen van 2 Brothers On The 4th Floor zijn rapper D-Rock (ex-24K) en zangeres Des'Ray (ex-Totally Organised Trendy Bobbers). Never Alone behaalt de gouden status.

24K

1994

Tijdens de drie kwartier durende optredens maken D-Rock en Des'Ray gebruik van een tape en twee dansers. De single Dreams bereikt in de zomer nummer 1 in de hitparade en is daarmee de succesvolste single van de groep. Het album Dreams verschijnt in juli.

1995

Des'Ray studeert cum laude af aan het Hilversums Conservatorium en behaalt voor zowel de studierichting Uitvoerend Musicus als voor Docerend Musicus een 10.

1996

Problemen met de videoclip en de hoes van de single Fairytales zorgen voor vertraging. In juli verschijnt de single Mirror Of Love, in november gevolgd door There Is A Key. Een gelimiteerde oplage van het tweede album 2 bevat een cd-rom met songteksten, discografie, biografie en videoclips. De graphics zijn gemaakt door Ben Liebrand. Tijdens de Kerstdagen wordt de Kerstversie van There Is A Key uitgebracht onder de titel Christmas Time.

Ben Liebrand

1997

De single One Day bevat r&b-invloeden. De in augustus uitgebrachte single I'm Thinkin' Of U wordt de dertiende top-10 hit van de groep.

1998

Het duurt tot maart voordat de veertiende single Do You Know eindelijk verschijnt. In juli wordt de optimistisch getitelde track The Sun Will Be Shining uitgebracht. Ondanks de magere zomer, komt het nummer tot de drieëntwintigste plek.

1999

Het succes van de 2 Brothers-singles wordt minder vanzelfsprekend. De single Heaven Is Here, die weer wat meer het oude geluid laat horen, komt niet verder dan de tipparade. Iets beter vergaat het Living In Cyberspace.

2001

De single Stand Up And Live is een remix van DJ-Jose versus G-Spott en voorloper van het derde album. In het najaar treedt Des'ray op in de theatershow De Mooiste Filmmuziek.

Desiree Manders

2002

Na acht succesvolle jaren houdt 2 Brothers On The 4th Floor er officieel mee op.

T-Spoon

2006

Des'Ray en D-Rock staan dit jaar enkele malen als 2 Brothers On The 4th Floor op de Nederlandse podia en zijn onder meer te zien op een 80's en 90's Party te Venray (13 januari) en de '90-ties Party' op Dauwpop in Hellendoorn (25 mei).

2007

2 Brothers On The 4th Floor vervolgen hun reünietournee.

2010 - 2011

2 Brothers on the 4th Floor reist door het land voor optredens in Hardenberg (maart), het Belgische Emblem, Harderwijk, Tilburg en Heerhugowaard (april), Zwolle, Schagen en Albergen (mei), Blerick en Deurne (juni), opnieuw Tilburg (augustus) en Lopik (september). Door het succes van de reünietour bereiken de albums Dreams en 2 de gouden status. Des'ray en D-Rock krijgen de gouden platen tijdens het televisieprogramma Life 4 You uit handen van misdaadjournalist John van den Heuvel. Het duo bereidt een internationale editie van de reünietournee voor die op 16 april 2011 van start gaat tijdens het evenement I Love The 90's in de Ethias Arena in Hasselt. Op die dag ontvangen Desray en D-Rock een platina plaat voor de totale verkoop van meer dan 10 miljoen geluidsdragers wereldwijd. De prijs wordt uitgereikt door de Vlaamse Q-Music DJ Anke Buckinkx. In mei vertrekt de act voor een tournee naar Argentinië.

Discografie 2 Brothers On The 4th Floor

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 2 Brothers On The 4th Floor

Audio/Video 2 Brothers On The 4th Floor

Video 2 Brothers On The 4th Floor

2 Brothers on the 4th flo...
2 Brothers on the 4th floor - Dreams (Will come alive) 1994
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
2 Brothers on the 4th floor - Dreams (Will come alive) 1994

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer