Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

2 CHORD GENIUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - heden

Genre

singer-songwriter

2 Chord Genius

2 Chord Genius is singer/songwriter en filosofiestudente Marieke Olij uit Schiedam. Voordat ze solo muziek opneemt, zingt ze twee jaar in de Rotterdamse coverband Clicks. Haar eerste, vijf liedjes tellende demo verschijnt in november 1992 terwijl ze, naar eigen zeggen, in die periode nog nauwelijks gitaar kan spelen. Haar speelstijl ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marieke Olij   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Biografie 2 Chord Genius

2 Chord Genius is singer/songwriter en filosofiestudente Marieke Olij uit Schiedam. Voordat ze solo muziek opneemt, zingt ze twee jaar in de Rotterdamse coverband Clicks. Haar eerste, vijf liedjes tellende demo verschijnt in november 1992 terwijl ze, naar eigen zeggen, in die periode nog nauwelijks gitaar kan spelen. Haar speelstijl wordt omschreven als mysterieus, introvert en persoonlijk, en vergeleken met zangeressen als Sinéad O'Connor, Sandy Denny en Joni Mitchell. Met haar optredens bouwt 2 Chord Genius binnen korte tijd een fanschare op. De demo wordt demo van de maand in het blad Music Maker en de zangeres valt op in de radioprogramma's Streetbeats van Hans Dulfer en Leidsekade Live. Al deze aandacht levert haar een contract op bij EMI waar in 1995 het titelloze debuut verschijnt. Zo snel als 2 Chord Genius in de schijnwerpers belandt, zo snel verdwijnt ze daarna weer uit de publieke belangstelling.

Discografie 2 Chord Genius

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video 2 Chord Genius

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer