Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

35007

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

35007

Periode

1993 - 2005

Genre

alternative, indie, instrumentaal, stonerrock

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Loose

35007

35007 uit Eindhoven speelt overweldigende instrumentale stonerrock, live aangevuld met visuele effecten van VJ Luk Sponselee. De bandnaam is het Engelse woord Loose ondersteboven en een verwijzing naar de postcode van de stad Alabaster in de Amerikaanse staat Alabama. Drummer Jacco van Rooy en bassist Michel Boekhoudt zijn afkomstig uit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Michel Boekhoudt   basgitaar
Tos Nieuwenhuizen   gitaar
Mark Sponselee   toetsinstrumenten
Sander Evers   drums

Overige muzikanten

Murphy van Ooijen   toetsinstrumenten
Eeuwout Baart   zang
Bertus Fridael   gitaar
Jacco Van Rooy   drums

Genoemd in de biografie van

1993   Alabama Kids
1995   7Zuma7
1997   Lawn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie 35007

35007 uit Eindhoven speelt overweldigende instrumentale stonerrock, live aangevuld met visuele effecten van VJ Luk Sponselee. De bandnaam is het Engelse woord Loose ondersteboven en een verwijzing naar de postcode van de stad Alabaster in de Amerikaanse staat Alabama. Drummer Jacco van Rooy en bassist Michel Boekhoudt zijn afkomstig uit de band Alabama Kids. Als het vijfde album Phase V in 2005 uitkomt bij Stickman Records hebben twee leden de band al verlaten. Boekhoudt vertelt in mei 2005 op de website 3voor12.nl dat 35007 niet meer zal optreden. Van Rooij gaat naar Suimasen en speelt in 2006 en 2007 enige tijd bij het Noorse Motorpsycho. Drummer Sander Evers maakt tussen 2006 en 201 deel uit van Gomer Pyle. Gitarist Tos Nieuwenhuizen speelt enkele keren live mee met de luide Amerikaanse droneformatie Sunn 0))). Gitarist Bertus Fridael brengt in 2010 met zijn spacerockband Mother-Unit het debuutalbum Brain-Massage uit bij Stickman Records. Toetsenist Marc Sponselee maakt met zijn broer Luk experimentele elektronische muziek onder de naam Group Art Fou. Op 30 december 2012 overlijdt hij aan de gevolgen van een longontsteking.

Discografie 35007

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 35007

Audio/Video 35007

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer