Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

7ZUMA7

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

7Zuma7

Periode

1996 - 2000

Genre

stonerrock

Pseudoniemen

Nymphoid Barbarians From Dinosaur Hell

7Zuma7

Eindhovense stonerrockformatie die door middel van loodzware gitaarriffs een soort van melodieuze, groovende hardrock ten gehore brengt, stevig haar wortels hebbend in de jaren zeventig.
Volledige biografie...

Bezetting

Jerry Van Eijck   gitaar, zang
Miranda Van der Voort   basgitaar
Jacco Van Rooy   drums
John Peate   gitaar
Arjen Rienks   basgitaar

Overige muzikanten

Ronald Herregraven   basgitaar
Nick Sanders   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1992   The Apemen
1993   Alabama Kids
1997   Beaver
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie 7Zuma7

Eindhovense stonerrockformatie die door middel van loodzware gitaarriffs een soort van melodieuze, groovende hardrock ten gehore brengt, stevig haar wortels hebbend in de jaren zeventig.

1995

7Zuma7 wordt in Eindhoven opgericht door zanger/bassist Nick Sanders, die ook bij The New Creatures actief is, drummer Jacco van Rooy (ex-Alabama Kids, ex-35007, ook bekend als Loose), zanger/gitarist Jerry van Eijck en ex-Apemen gitarist John Peate. De band heet in eerste instantie Nymphoid Barbarians From Dinosaur Hell, maar vernoemt zich al snel naar een powerboat. 7Zuma7 speelt stonerrock, een genre dat gekenmerkt wordt door een logge sound met topzware riffs en een onmiskenbare jaren zeventig groove.

35007 Alabama Kids The Apemen The New Creatures

1996

De groep geeft haar visitekaartje af op het skate-gedeelte van het Dynamo Open Air '96 festival. Optredens van de groep worden opgeluisterd door een wervelende show met verkleedpartijen en een buikdanseres.

1997

In eigen beheer wordt de titelloze 10" mini elpee uitgebracht, voorzien van glitterhoes en meerdere kleuren vinyl. Het album bevat loodzware, donkere seventiesrock, sterk geïnspireerd door Black Sabbath. De 10" versie van het album raakt al snel uitverkocht en verschijnt later ook op cd.

1999

Met het eerste volwaardige album, Deep Inside..., groeit de erkenning bij de vaderlandse pers. De groep meet zich bewust een 'fout' imago aan door zich te laten fotograferen temidden van schaars geklede dames in een bubbelbad van een bordeel. Optredens verzorgt de band in glitterpakken, een verwijzing naar de glamrock van de jaren zeventig. Na de opnames van Deep Inside... vervangt bassist Ronald Herregraven Nick Sanders (naar Suimasen). Aan het begin van de lente zetten de leden van 7Zuma7 hun kersverse bassist Ronald Herregraven uit de band. Dit wegens te grote persoonlijke verschillen tussen de originele Zuma’s en Herregraven. De laatste speelt vanaf 2005 in de band The Liszt. Voormalig Zuma-bassist Nick Sanders springt tijdelijk in. In Arjen Rienks wordt een vervanger gevonden. Ook in België raakt men steeds meer overtuigd van de kwaliteiten van 7 Zuma 7, getuige enkele optredens aldaar (o.a. op Rock Herk). Voor het tweede achtereenvolgende jaar speelt 7 Zuma 7 op het Lowlands festival. In december wordt Rienks alweer vervangen door Miranda Vandervoort.

Suimasen The Liszt

2000

7Zuma7 gaat uit elkaar. In een door platenmaatschappij Suburban Records verspreid persbericht noemen de bandleden 'onoverkomelijke problemen in de relationele sfeer' als de oorzaak van de split. Uit het verhaal valt op te maken dat de bom gebarsten is op woensdag 26 april. Zanger/gitarist Jerry van Eijck heeft toen zijn vertrek aangekondigd. De andere leden, Jacco van Rooij, John Peate en Miranda van der Voort willen samen verder gaan, maar zullen dat niet doen onder de oude groepsnaam. Jacco van Rooij speelt inmiddels ook in Suimasen. Van der Voort vertrekt een jaar later naar I$I$.

I$i$ Suimasen

2011

7zuma7 komt nog één keer bij elkaar voor een show ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van de Effenaar in Eindhoven. Het optreden vindt plaats op 21 oktober. Candybar Planet verzorgt het voorprogramma en Graveyard speelt na afloop van het optreden. Op dezelfde dag verschijnt de heruitgave op vinyl van het debuutalbum Deep Inside uit 1999.

Discografie 7Zuma7

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 7Zuma7

Audio/Video 7Zuma7

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer