Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A CASE OF TOMATOES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

A Case Of Tomatoes in 1986

Periode

1984 - 1986

Genre

pop/rock, soul

A Case Of Tomatoes

A Case Of Tomatoes is een zeventien man/vrouw sterke formatie met twaalf zangeressen. De groep begint eind 1984 als dameskoor met meerstemmige soul en swing. De eerste optredens zijn in onder meer De Melkweg en De Kroeg in Amsterdam en op televisie in het programma Bij Koos en tweemaal in ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Roy Kuschel   arrangeur, fluit, toetsinstrumenten
Edwin Lahawai   drums
Dimitri Veltkamp   basgitaar
Eus Menagé   gitaar
Kim Snelten   mondharmonica

Biografie A Case Of Tomatoes

A Case Of Tomatoes is een zeventien man/vrouw sterke formatie met twaalf zangeressen. De groep begint eind 1984 als dameskoor met meerstemmige soul en swing. De eerste optredens zijn in onder meer De Melkweg en De Kroeg in Amsterdam en op televisie in het programma Bij Koos en tweemaal in Vara's Clipparade, het programma van presentatrice Adeline van Lier die ook deel uitmaakt van de groep. Eind 1985 wordt het repertoire enigszins bijgeschaafd en een vaste begeleidingsband geformeerd met onder anderen bassist Dimitri Veltkamp (The Scene), arrangeur, fluitist en toetsenist Roy Kuschel (o.a. Fox The Fox en Moluccan Moods Orchestra) en mondharmonicaspeler Kim Snelten (o.a. Jack Of Hearts). Met soul, gospel, rhythm & blues, doo-wop en rock speelt A Case Of Tomatoes & The Catch-Up Band in het clubcircuit en op festivals zoals Boulevard Of Broken Dreams (de voorloper van het reizende festival De Parade), Waterpop, Voorhoutfestival en de concertreeks in het Vondelpark.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's A Case Of Tomatoes

Audio/Video A Case Of Tomatoes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer