Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A LO CUBANO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

A Lo Cubano

Periode

2006 - heden

Genre

latin, salsa, son, timba, wereldmuziek

Online

Website

A Lo Cubano

A Lo Cubano is een salsaformatie die een breed scala kan neerzetten, van son en salsa tot stevige timba. Met een voor een salsaband relatief kleine bezetting produceert de groep een volle sound, passend op zowel kleine podia als op grotere festivals. Het publiek waant zich bij de optredens vaak ...
Volledige biografie...

Bezetting

Asdrid Diaz   percussie, zang
Armando Vidal Sanchez   coro, drums, timbales, zang
Pedro Luis Pardo   babybass, coro, zang
Peter Wenk   arrangeur, coro, piano, zang
Alex Rodriguez   coro, trompet, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie A Lo Cubano

A Lo Cubano is een salsaformatie die een breed scala kan neerzetten, van son en salsa tot stevige timba. Met een voor een salsaband relatief kleine bezetting produceert de groep een volle sound, passend op zowel kleine podia als op grotere festivals. Het publiek waant zich bij de optredens vaak in Cuba, doordat het merendeel van de band uit Cubaanse topmusici bestaat.

2006

Nadat hij in Havana een jaar Afro-Cubaanse percussie heeft gestudeerd, richt percussionist Wouter Helmig A Lo Cubano medio 2006 op. Hij doet dit samen met de in 1999 aan het Rotterdams conservatorium afgestudeerde pianist Peter Wenk, met als doel het Cubaanse genre in de breedst mogelijke vorm te kunnen vertolken: van son en chacha tot latinjazz en stevige timba. En om deze muziek zo goed mogelijk neer te zetten, besluit het tweetal louter Cubaanse muzikanten aan te trekken voor de nieuwe, compacte salsaformatie. Met Armando Vidal op drums en Pedro Luis Pardo op babybass realiseren zij in één klap de best mogelijke ritmesectie, deze musici speelden immers al vele jaren samen in Cubaanse groepen als Nueva Manteca, Rumbatá en Saoco. Vervolgens halen ze de Cubaanse trompettist Alex Rodriguez erbij, die op dat moment nog zijn jazzstudie aan het Rotterdamse conservatorium aan het afronden is. Met het aantrekken van leadzangeres Asdrid Diaz zorgen ze voor de icing on the cake. Naast haar innemende zang voegt Diaz piano en kleine percussie toe. Bovendien is zij ook nog eens een uitstekende danseres en een rasechte performer. Het eerste optreden vindt eind augustus plaats op een klein festival in Nijmegen, waar de sfeer er al meteen goed in zit en het publiek vanaf het eerste nummer danst. Waarmee de opzet geslaagd blijkt.

Nueva Manteca Rumbatá

2007

De groep speelt onder meer op het hoofdpodium tijdens Jazz in Duketown in Den Bosch en komt met een vier tracks tellende ep, die z'n werk als promo goed vervult. A Lo Cubano speelt tijdens diverse privéfeesten.

2008

Met optredens op onder meer de Music Meeting te Nijmegen, het Cubamania Festival te Tilburg en het jazzfestival East of Eastern te Nijmegen groeit de groep steeds verder in zowel sound als performance, mede dankzij het feit dat de samenstelling sinds de oprichting van de groep nooit is veranderd.

2009

De groep treedt onder meer op tijdens North Sea Round Town (Rotterdam), het Amsterdamse Sloterplas Festival, Latin Nights in Club Woetsjtok in Brunssum, en op Cuban Night III in Cuba Libre te Vijlen.

Discografie A Lo Cubano

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's A Lo Cubano

Audio/Video A Lo Cubano

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer