Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A.G. & KATE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

A.G. & Kate in 2009

Periode

1972 - heden

Genre

country, folk, gospel

Online

Officiële website

Pseudoniemen

AG & Kate

A.G. & Kate

Christelijk countryduo uit Noord-Brabant dat al sinds 1972 actief is. Na een tournee door Groot-Brittannië in de jaren zeventig, met optredens tijdens onder meer festivals in Wembley en Peterborough, treedt het duo begin jaren tachtig op in de Verenigde Staten en spelen ze in onder anderen The Grand Ole Opry ...
Volledige biografie...

Bezetting

Arend-Geert Buining   autoharp, gitaar, zang
Ria Zijderveld   banjo, dulcimer, gitaar, zang

Biografie A.G. & Kate

Christelijk countryduo uit Noord-Brabant dat al sinds 1972 actief is. Na een tournee door Groot-Brittannië in de jaren zeventig, met optredens tijdens onder meer festivals in Wembley en Peterborough, treedt het duo begin jaren tachtig op in de Verenigde Staten en spelen ze in onder anderen The Grand Ole Opry en Ernest Tubb's Midnight Jamboree in Nashville en in het Ozark Folk Center in Mountain View, Arkansas. Tijdens een tournee op de Shetlandeilanden komen ze in aanraking met de Wesley Hymns van Charles en John Wesley, twee schrijvende broers uit de 18e eeuw, grondleggers van het Methodisme. A.G. & Kate verdiepen zich in de liedboeken van de Wesley broers, treden er mee op in Nederland, Groot-Brittannië en de VS en brengen tussen 1987-1994 platen uit met hun repertoire. De twee muzikanten worden uitgenodigd door de North Arkansas Conference Of The United Methodist Church in Arkansas en ontmoeten daar dr. William Abraham, professor op de Perkins School Of Theology in Dallas. Met Abraham doen ze in 1990 een Amerikaanse tournee van drie weken. Vanaf 1989 is het repertoire verruimd tot country, folk, gospel en kerkliederen en doet het duo naast optredens in kerken voornamelijk gevangenissen aan waar ze ook een seculier publiek bereiken. A.G. & Kate hebben een wekelijks radioprogramma op Allegheny Mountain Radio in West Virginia.

Discografie A.G. & Kate

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's A.G. & Kate

Audio/Video A.G. & Kate

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer