Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A4

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1983

Genre

pop/rock, punk

A4

De Amsterdamse punkband A4 wordt opgericht door gitarist Martin Woudstra en zanger Harry Stork nadat hun eerdere band Workmates er na anderhalf jaar mee stopt. Drummer Geurt van Gisteren komt uit The Ex en Charlotte Smits voegt zich bij de bezetting na een spoedcursus basgitaar. De muziek van A4 is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Martin Woudstra   gitaar
Harry Stork   zang
Geurt van Gisteren   drums
Charlotte Smits   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1980   The Ex

Biografie A4

De Amsterdamse punkband A4 wordt opgericht door gitarist Martin Woudstra en zanger Harry Stork nadat hun eerdere band Workmates er na anderhalf jaar mee stopt. Drummer Geurt van Gisteren komt uit The Ex en Charlotte Smits voegt zich bij de bezetting na een spoedcursus basgitaar. De muziek van A4 is melodieuzer dan Workmates. De band levert drie nummers aan de punkcompilatie Als Je Haar Maar Goed Zit (1982) en houdt daarna vanwege interne conflicten op te bestaan.

Discografie A4

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video A4

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer