Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AD VAN DE GEIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ad van de Gein (Bron: WikiCommons)

Periode

08-05-1922 - 28-08-2014

Genre

componist, piano

Ad van de Gein

Ad van de Gein is pianist bij het Cocktail Trio. Hij componeert voor de groep maar ook voor anderen. Zo schrijft hij voor Johnny Kraaijkamp en componeert hij Morgen Ben Ik De Bruid van Willeke Alberti. Nadat in 1979 stembandkanker bij hem is geconstateerd doet hij het rustiger aan met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, piano

Biografie Ad van de Gein

Ad van de Gein is pianist bij het Cocktail Trio. Hij componeert voor de groep maar ook voor anderen. Zo schrijft hij voor Johnny Kraaijkamp en componeert hij Morgen Ben Ik De Bruid van Willeke Alberti. Nadat in 1979 stembandkanker bij hem is geconstateerd doet hij het rustiger aan met optreden en stopt uiteindelijk helemaal bij het trio. In 2014 is hij op 92-jarige leeftijd te zien bij het tv-programma Krasse Knarren van Omroep Max.

In bezetting van

Cocktail Trio   piano

Discografie Ad van de Gein

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ad van de Gein

Audio/Video Ad van de Gein

Video Ad van de Gein

Studio Hilversum (17 en 2...
Studio Hilversum (17 en 20 augusutus 2014): Ad van der Gein (Cocktail Trio)
Ad van der Gein - RTV Ams...
Ad van der Gein - RTV Amstelveen
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ad van der Gein - RTV Amstelveen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer