Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AFROJACK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Afrojack in 2013 (bron: Ace Agency)

Periode

09-09-1987 - heden

Genre

dance, draaitafels, electro, producer, remixer

Online

Officiële website

Afrojack

Afrojack is een house-DJ en -producer uit Zuid-Holland. In 2008 scoort hij zijn eerste hit met de single Drop Down (Do My Dance), een samenwerking met The Partysquad. De single Take Over Control met zangeres Eva Simons bereikt in december 2010 de Britse top 40. Hij werkt regelmatig samen met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

2009   The Partysquad
2010   Eva Simons
2010   Giorgio Tuinfort
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Afrojack

Afrojack is een house-DJ en -producer uit Zuid-Holland. In 2008 scoort hij zijn eerste hit met de single Drop Down (Do My Dance), een samenwerking met The Partysquad. De single Take Over Control met zangeres Eva Simons bereikt in december 2010 de Britse top 40. Hij werkt regelmatig samen met de Franse DJ/producer David Guetta. Hun remix van Madonna's nummer Revolver levert het duo in februari 2011 in Los Angeles een Grammy op. Vanaf 29 oktober versterkt Afrojack het team van Radio 538. Hij is met zijn eigen radioprogramma Jacked op de zender te horen van vrijdag- op zaterdagnacht.

1992 - 2005

Nick van de Wall (Spijkenisse, 9 september 1987) speelt vanaf zijn vijfde piano en begint op zijn elfde dance te produceren na aanschaf van het computerprogramma FruityLoops van het Belgische bedrijf Image-Line Software. Na zijn schooltijd werkt hij parttime in de Rotterdamse horeca om zo zijn muzikale carrière te financieren. Op zijn zestiende maakt hij in club Las Palmas zijn eerste danceavond mee. Van de Wall ontleent zijn artiestennaam Afrojack aan zijn kapsel.

2006 - 2007

Afrojack verblijft in 2006 vijf maanden in Griekenland en draait daar in elke club die hem hebben wil. Terug in Nederland produceert hij zijn eerste single In Your Face, uitgebracht door Digidance. De single behaalt de 60ste plaats in de Top 100 en de derde plaats in de Dutch Dance Top 30. Hij begint zijn eigen label Wall Recordings voor het uitbrengen van digitale downloads van voornamelijk eigen tracks, te beginnen eind 2007 met de EP Don't Be.

2008 - 2009

Zijn tracks Math en Do My Dance doen het goed op de dansvloer. De vocale versie van Do My Dance, Drop Down (Do My Dance) samen met The Partysquad, wordt een hit. Afrojack draait op grote festivals, zoals Mystery Land, Green Beats in de Achterhoek, het Belgische Tomorrowland, Extrema Outdoor en Sensation. De samenwerking met de in 1967 in Parijs geboren DJ/producer David Guetta resulteert in de track Toyfriend en de remix van Afrojack van Guetta's track Sexy Bitch. Afrojack treedt ook op tijdens de clubfeesten die David Guetta in onder meer Ibiza organiseert onder de naam F*** Me I'm Famous. De Nederlandse producer levert met het nummer Thief een bijdrage aan 2009-editie van de gelijknamige, door de Fransman samengestelde compilatie.

The Partysquad

2010 - 2011

De single Take Over Control ft. Eva Simons wordt onder meer opgepikt door DJ's Annie Mac en Pete Tong van BBC Radio 1 en wordt uiteindelijk meer dan tien miljoen keer aangeklikt op videowebsite YouTube. Wereldsterren ontdekken Afrojack. De EP Alejandro (The Remixes) (2010) van Lady Gaga opent met een remix van de Nederlander. Voor Madonna maken Afrojack en David Guetta een bewerking van het nummer Revolver. Eind 2010 is Afrojack met een 19de positie de hoogste binnenkomer in de top 100 van populaire DJ's die jaarlijks gepubliceerd wordt door DJ Mag. In februari 2011 winnen Afrojack en David Guetta in Los Angeles een prestigieuze Grammy voor hun remix van Madonna's Revolver. Afrojack schrijft samen met de Amerikaanse singer-songwriter Ne-Yo en de Amerikaanse rapper Pitbull mee aan Pitbulls single Give Me Everything. Eind juni belandt de single op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Pieter van Bodegraven, vicepresident van Talpa Music, meldt in augustus dat er wereldwijd 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht. Afrojacks eigen single Take Over Control komt in de dezelfde maand binnen op plaats 89. Tegelijkertijd staat hij in de lijst van Billboard met zijn producties voor Beyoncé (Run the World (Girls)) en zanger Chris Brown (Look At Me Now). Afrojack schrijft mee aan de track Lunar op het album Nothing But The Beat van David Guetta. In oktober wordt bekend gemaakt dat Afrojack een van de tien winnaars is van de European Border Breakers Award 2012, uitgereikt op 11 januari 2012 in Groningen. Afrojack maakt een remix van Lady Gaga’s single Marry The Night en brengt samen met het Nederlandse DJ/vocalistentrio Shermanology de single Can’t Stop Me No uit. De producer wordt genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Remix voor zijn remix van Collide’, een nummer van Leona Lewis. Andere nominaties voor producties waar hij bij betrokken is, zijn Look At Me Now van rappers Chris Brown, Lil’ Wayne en Busta Rhymes en het album Nothing But The Beat van David Guetta.

2012

Op 6 juli gaat de grootste zomertournee in de carrière van Afrojack van start tijdens het Barclaycard Wireless Festival in het Londense Hyde Park. Op dezelfde dag draait de DJ op Rock In Rio in Madrid. Binnen drie maanden doet hij negentien verschillende landen aan en prominente festivals als Tomorrowland (België), Creamfields (Engeland), Balaton Sound (Hongarije), Global Gathering (Engeland en Oekraïne) en Dance Valley in Spaarnwoude. Tussendoor staat hij met zijn Jacked-avonden in diverse clubs op Ibiza, terzijde gestaan door R3hab, Shermanology, Apster en Bobby Burns die allemaal platen uitbrengen op Afrojacks eigen label Wall Recordings. Op persoonlijk verzoek van de familie van Michael Jackson maakt Afrojack ter ere van het 25-jarig bestaan van Jacksons album Bad een remix van de gelijknamige wereldhit. Na een tournee door Europa, Noord-Amerika en Azië keert de producer op 17 oktober terug in Nederland voor de openingsavond in Paradiso van het Amsterdam Dance Event. Op 26 november ontvangt Afrojack in Beeld en Geluid te Hilversum een Zilveren Harp.

2013

Afrojack in 2013 (bron: Ace Agency) As Your Friend, de eerste single van Afrojacks debuutalbum, verschijnt in februari en bevat vocalen van de Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown. De producer en de zanger schrijven het nummer samen met Leroy Styles en Nadir Sakir. Leroy Styles en de Amerikanen DJ Buddha en Polow da Don leveren productionele bijdragen. De track Air Guitar is het officiële 'anthem' voor het Ultra Music Festival dat op 15 tot en met 17 maart en het daaropvolgende weekend plaatsvindt in Miami. Afrojack draait zelf op de eerste festivaldag op het hoofdpodium, direct gevolgd door landgenoot Fedde le Grand. Het optreden in The MLB Fan Cave, het clubhuis van fans van Major League Baseball in hartje New York City, trekt begin april 2000 belangstellenden terwijl de club slechts 200 man capaciteit heeft. De producer meldt via twitter dat hij tijdens zijn verblijf in New York samen met de Britse zanger Sting de studio in gaat. Een Aziatische tournee start 12 april in de Indiase deelstaat Maharashtra met een optreden in Amanora Park Town te Poona en wordt 28 april afgesloten op het Hacienda Beach Festival in de Japanse stad Kobe. Begin oktober vereeuwigt Afrojack zijn handafdrukken in het cement bij de TCL Chinese Theatre op Hollywood Boulevard, een eer die voornamelijk filmsterren te beurt valt. Deze maand verschijnt ook The Spark, de tweede single van het nog te verschijnen debuutalbum. Het nummer is een samenwerking met de Amerikaanse zanger Spree Wilson en wordt een bescheiden internationale hit.

2014

In febuari komt de single Ten Feet Tall feat. Wrabel uit. Het wordt gebruikt voor een reclame van biermerk Buddweiser die vertoond wordt tijdens de finale van de Amerikaanse Superbowl waar 100 miljoen Amerikanen naar kijken. 16 mei komt het langverwachte album Forget The World uit. Het bevat gastbijdragen van grote internationale artiesten als Sting, Snoop Dogg en Thirty Seconds To Mars.

2017

Van de Wall krijgt een Buma Award voor het nummer This One's For You (voor David Guetta en Zara Larsson) dat hij samen met Giorgio Tuinfort schreef.

Giorgio Tuinfort

Discografie Afrojack

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Afrojack

Audio/Video Afrojack

Video Afrojack

Afrojack - As Your Friend...
Afrojack - As Your Friend ft. Chris Brown
AFROJACK LIVE@CREAMFIELDS...
AFROJACK LIVE@CREAMFIELDS 2010
MIAMI WMC 2011
MIAMI WMC 2011
AFROJACK live @SENSATION ...
AFROJACK live @SENSATION Innerspace 2011 preview
Afrojack ft. Eva Simons -...
Afrojack ft. Eva Simons - Take Over Control (Official Music Video) [HD]
Pitbull - Give Me Everyth...
Pitbull - Give Me Everything ft. Ne-Yo, Afrojack, Nayer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
AFROJACK live @SENSATION Innerspace 2011 preview

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer