Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALEJANDRO OROZCO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags

Online

www.musicianspage.com/musicians/3541

Biografie Alejandro Orozco

Alejandro Orozco Ortiz Izquierdo is geboren op 24 maart 1979 in Mexico. Hij woont en werkt sinds 2002 in Rotterdam. In 1997 begon hij zijn muziekstudie aan het Cardenal Miranda Instituto in Mexico City. Hij studeerde piano bij Gustavo Morales, directie koor en orkest bij Xavier Gonzalez en compositie ...
Volledige biografie...

Biografie Alejandro Orozco

Alejandro Orozco Ortiz Izquierdo is geboren op 24 maart 1979 in Mexico. Hij woont en werkt sinds 2002 in Rotterdam.

In 1997 begon hij zijn muziekstudie aan het Cardenal Miranda Instituto in Mexico City. Hij studeerde piano bij Gustavo Morales, directie koor en orkest bij Xavier Gonzalez en compositie bij Victor Rasgado. Naast de traditionele muziek studeerde hij ook harmonie en contrapunt, kunstgeschiedenis en muziekgeschiedenis. Hij nam compositielessen bij Mario Lavista, Juan Trigos, Jose Luis Castillo en elektronische muziek met Mario Mary. In 2002 ontving hij een studiebeurs van het Cardenal Miranda Instituto om zich verder te gaan ontwikkelen als musicus. Hij koos voor het Rotterdams Conservatorium vanwege de verwantschap met de hedendaagse muziek in Nederland. Alejandro Orozco studeert compositie en orkestratie bij Robin de Raaff en elektronische muziek bij Rene Uijlenhoet.

Tijdens zijn studie in Mexico nam hij deel aan vele projecten en concerten als dirigent en zanger; er zijn zelfs diverse opnamen gemaakt. Als componist maakte hij nieuwe muziek en arrangementen voor verschillende soorten orkesten en in verschillende stijlen. Hij houdt zich bezig met het programmeren van nieuwe muziek voor ensembles binnen en buiten het conservatorium. Daarnaast is hij dirigent van een jongerenkoor, een gospelkoor en van het Stadskoor Vlaardingen.

Zijn belangrijkste composities zijn: Brains CORNER muziektheater (première met het Rotterdam Young Ensemble, onder leiding van Roberto Beltran), Regen (3de prijs van de VSB Poëzieprijs 2007) voor piano, cello, saxofoon en mezzosopraan, Colatijera (première door Orkest 'de ereprijs') en Reddish Memory (compositieprijs van het Tromp Concours 2008). Op dit moment werkt Orozco aan een opera die in 2010 in première zal gaan.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Alejandro Orozco

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer