Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALLAN ESHUIJS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - heden

Genre

achtergrondzang, componist, pop, producer, tekstschrijver, zang

Allan Eshuijs

Allan Eshuijs (31 mei 1976) studeert zang bij de opleiding jazz en popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam. Hij richt de muziekproductiemaatschappij Gemini Music op en is actief als achtergrondzanger en toetsenist bij diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten waaronder Trijntje Oosterhuis, Do, Gordon, Ruth Jacott, Jocelyn Brown en Jodi Bernal.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, componist, producer, tekstschrijver, zang

Biografie Allan Eshuijs

Allan Eshuijs (31 mei 1976) studeert zang bij de opleiding jazz en popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam. Hij richt de muziekproductiemaatschappij Gemini Music op en is actief als achtergrondzanger en toetsenist bij diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten waaronder Trijntje Oosterhuis, Do, Gordon, Ruth Jacott, Jocelyn Brown en Jodi Bernal. In 2004 is hij als songwriter actief voor Unit Songs/Universal Music Publishing. Zijn werk levert in Nederland grote hits op voor Do, Ch!pz en de talentenjacht Idols. Hij werkt samen met onder meer Tjeerd van Zanen en Glenn Corneille. Samen met zijn schrijf- en productiepartner Tony Cornelissen richt hij in 2005 de productiemaatschappij USI Music op. Begin 2006 wordt hun compositie 1001 Arabian Nights voor Ch!pz een grote hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Dit succes leidt tot opdrachten voor de Duitse pop/rockartiest Sandy, Yvonne Catterfeld en de dance-act Cascada en de herstart van zijn bedrijf Gemini Music. Eshuijs schrijft songmateriaal samen met o.a. Per Aldeheim (Nick Carter, Def Leppard), Magnus Fridh, Novel Jannusi, Michael Garvin (J-Lo, George Benson), Michelle Leonard (Nu Pagadi, Mike Leon), Christian Neander (Selig, Echt), Patric Jonsson (Westlife), Natasha Thomas, Sandy Moelling, Vacuum (Rachel Stevens, Alcazar) en Niara Scarlet (Sugababes). In oktober 2010 wint Allan Eshuijs een BMI London Dance Award voor het schrijven van Cascada's hit Evacuate The Dancefloor.

In bezetting van

Trijntje Oosterhuis   achtergrondzang

Discografie Allan Eshuijs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Allan Eshuijs

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer