Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALTIN GUN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2018 - heden

Genre

folk, funk, psychedelica, rock, Turkije

Altin Gün

Band uit Amsterdam die Turkse folk mixt met psychedelica, rock en funk. Tijdens een tournee met Jacco Gardner in Istanbul komt Jasper Verhulst op het idee voor de band. Hij komt er platen tegen uit de jaren 70 met Turkse licht psychedelische folkrock. Altin Gün (Gouden Dag) brengt Turkse traditionals ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jasper Verhulst   basgitaar
Gino Groeneveld   percussie
Merve Dasdemir   zang
Erdinç Ecevit Yildiz   saz, toetsinstrumenten
Daniel Smienk   drums

Biografie Altin Gün

Band uit Amsterdam die Turkse folk mixt met psychedelica, rock en funk. Tijdens een tournee met Jacco Gardner in Istanbul komt Jasper Verhulst op het idee voor de band. Hij komt er platen tegen uit de jaren 70 met Turkse licht psychedelische folkrock. Altin Gün (Gouden Dag) brengt Turkse traditionals gezongen door de in Nederland woonachtige Turkse zangeres Merve Dasdemir. Hun tweede album Gece uit 2019 wordt genomineerd voor een Grammy in de categorie Best World Music Album.

Discografie Altin Gün

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Altin Gün

Video Altin Gün

Altın Gün - Ordunun Dere...
Altın Gün  - Ordunun Dereleri
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Altın Gün  - Ordunun Dereleri

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer