Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AMANKAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - 1981

Genre

wereldmuziek

Amankay

Amankay is een internationaal gezelschap opgericht door vijf muziekstudenten: multi-instrumentalist Patricio Wang (Quilapayún) en percussionist en fluitist Renato Freyggang uit Chili, zangeres Winanda van Vliet (alias Winanda del Sur), flamencogitarist Ricardo Mendeville en danser/acteur Daniel Smith. De groep speelt tot 1981 vooral op manifestaties tegen de dictatuur van Pinochet. Patricio ...
Volledige biografie...

Bezetting

Patricio Wang   componist, gitaar
Renato Freyggang   fluit, percussie
Winanda van Vliet   zang
Ricardo Mendeville   gitaar
Daniel Smith   vocalen

Genoemd in de biografie van

1976   Patricio Wang

Biografie Amankay

Amankay is een internationaal gezelschap opgericht door vijf muziekstudenten: multi-instrumentalist Patricio Wang (Quilapayún) en percussionist en fluitist Renato Freyggang uit Chili, zangeres Winanda van Vliet (alias Winanda del Sur), flamencogitarist Ricardo Mendeville en danser/acteur Daniel Smith. De groep speelt tot 1981 vooral op manifestaties tegen de dictatuur van Pinochet. Patricio Wang is actief als componist en speelt in onder meer Loos, Renato Freyggang speelt in Inti-Illimani, Ricardo Mendeville richt samen met Paco Peña de afdeling flamenco op van het Conservatorium van Rotterdam, Winanda van Vliet gaat solo verder en Daniel Smith is als musicus, danser en acteur verbonden aan de Amsterdamse Toneelschool. In 2007 wordt het eerste en enige album uit 1979 heruitgebracht op cd en spelen de muzikanten enkele reünieoptredens.

Discografie Amankay

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Amankay

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer