Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANDRES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Andres

Periode

30-01-1936 - 15-04-2020

Genre

MOR, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Andy Wood

Andres

Andres (echte naam: Dries Holten, Tjimahi, Indonesië, 30 januari 1936) is bekend als de mannelijke helft van het duo Sandra en Andres. Andres scoort daarna in de periode 1975-1977 onder de naam Rosy & Andres enkele hits met zangeres Rosy Pereira met wie hij ook deelneemt aan het Nationaal Songfestival ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1968   Sandra Reemer
1969   Sandra & Andres
1971   Sandra & Andres
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Andres

Andres (echte naam: Dries Holten, Tjimahi, Indonesië, 30 januari 1936) is bekend als de mannelijke helft van het duo Sandra en Andres. Andres scoort daarna in de periode 1975-1977 onder de naam Rosy & Andres enkele hits met zangeres Rosy Pereira met wie hij ook deelneemt aan het Nationaal Songfestival met het liedje I Was Born To Love. Na 1980 gaat Andres enige tijd verder met zangeres Debbie. Hij brengt solo zowel platen uit onder zijn echte naam als onder de namen Andres en Andy Wood. Het repertoire bestaat onder meer uit carnavalsliedjes, MOR en verwesterde versies van Indische liedjes. Onder de naam Andres en Theresia brengt Andres onder meer de albums Heimwee Naar Indië (1998) en Klamboe Dromen (1999) uit. Vanaf eind jaren negentig werkt hij regelmatig samen met componist en tekstschrijver Guus Smeets (ook gespeld als Sjmeets) met wie hij enkele platen uitbrengt, waaronder de single Niet Te Geloven (1998) als ode aan schaatser Gianni Romme, winnaar van dubbel goud tijdens de Olympische Winterspelen in het Japanse Nagano. Met Smeets levert hij ook liedjes voor de dvd Heimwee van zanger Danny Everett. Het duo schrijft opdrachtcomposities voor o.a. hotels in Limburg. Andres overlijdt op 15 april 2020 op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

In bezetting van

Debbie & Andres   zang
Rosy & Andres   componist, zang
Sandra & Andres   componist, zang
The Sweepers   zang

Discografie Andres

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Andres

Audio/Video Andres

Video Andres

Andres & Theresia ♪ Klamb...
Andres & Theresia ♪ Klamboe Dromen ♫
Dries Holten (Andres) - I...
Dries Holten (Andres) - Indonesian Song
Andres ♪ Dromen komen Uit ♫
Andres ♪ Dromen komen Uit ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Andres & Theresia ♪ Klamboe Dromen ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer