Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANGELO VAN DEN BURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

percussie, sessiemuzikanten

Angelo van den Burg

Na een mislukte studie aan het conservatorium vertrekt hij naar Afrika. Daar groeit hij uit tot een veelzijdige percussionist. Terug in Nederland begeleidt hij artiesten met zijn showbanden werkt als sessiemuzikant.
Volledige biografie...

Instrumenten

percussie

Genoemd in de biografie van

2013   Edwin Evers

Biografie Angelo van den Burg

Na een mislukte studie aan het conservatorium vertrekt hij naar Afrika. Daar groeit hij uit tot een veelzijdige percussionist. Terug in Nederland begeleidt hij artiesten met zijn showbanden werkt als sessiemuzikant.

In bezetting van

Edwin Evers   percussie
Henk Westbroek   percussie

1960

Angelo van den Burg wordt geboren op 7 mei 1960 in Ankeveen.

1964 - 1968

Op zijn vierde begint hij te drummen. Zijn buurman is dirigent van een radio-orkest en ontdekt Angelo's talent. Hij neemt de kleuter onder zijn hoede en leert hem de basis. In 1968 neemt Angelo op 8-jarige leeftijd drumles op de plaatselijke muziekschool.

1978 - 1980

Hij richt zijn eigen symfonische rockband op. Drummen vindt hij niet meer interessant en stapt over op percussie. In 1980 gaat hij percussie studeren aan het conservatorium.

1984

In 1984 speelt hij met sessiemuzikanten een geïmproviseerd concert in de Melkweg in Amsterdam. Na afloop van het concert loopt hij de Afrikaanse muzikanten van de formatie Ifang Bondi tegen het lijf. Zij nodigen hem uit mee te gaan naar Afrika. Van den Burg hapt meteen toe en hangt zijn studie aan de wilgen. Hij reist twee maanden mee met Ifang Bondi, maar gaat dan alleen verder. Hij trekt onder meer door Senegal en leeft in verschillende stammen. Van den Burg leert verschillende Afrikaanse ritmes waardoor hij een veelzijdig muzikant wordt.

1985

Hij keert terug naar Nederland, maar krijgt na een maand alweer de kriebels. Hij gaat spelen bij een Duits showorkest.

1987 - 1993

In 1987 richt hij in Nederland zijn eigen showorkest op. Hij begeleidt diverse artiesten waaronder Conny Vandenbos. De zangeres is onder de indruk en vraagt de percussionist in 1993 bandleider te worden als zij een theatertournee doet.

Conny Vandenbos

1994 - 2004

Na de samenwerking met Conny Vandenbos gaat het balletje rollen en Van den Burg wordt regelmatig gevraagd als sessiemuzikant. Hij speelt op drie platen mee van zowel Henk Westbroek en Bløf. In 1999 gaat hij parttime werken als audio-technicus bij het audiocentrum (Fonotheek) van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Vanaf 2000 werkt Van den Burg mee aan vier albums van Kinderen voor Kinderen. Buiten het studiowerk om gaat hij ook veel op tournee met Nederlandse artiesten. Rond 2003 begint de groep BearProject samen te werken, bestaande uit Angelo van den Burg (beats, percussie, keyboards), Eric Blom (gitaar, keyboards) en René Meister (keyboards, studio).

Bløf Henk Westbroek Kinderen Voor Kinderen René Meister

2010 - 2017

De percussionist maakt deel uit van de Edwin Evers Band. De band begeleidt niet alleen DJ Edwin Evers maar vanaf eind 2010 ook de deelnemers aan de populaire talentjacht The Voice Of Holland op RTL4. Vanaf maart 2013 onderneemt de band een Nederlandse theatertournee met op het programma bekende hits, zowel meerstemmig akoestisch als versterkt uitgevoerd. Ondertussen maakt Van den Burg nog steeds deel uit van BearProject.

Edwin Evers

Discografie Angelo van den Burg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Angelo van den Burg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer