Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANITA BERRY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1960 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, schlager, zang

Anita Berry

Zangeres uit Nieuwleusen die wordt ontdekt door Johnny Hoes en in september 1962 haar eerste en grootste hit scoort met de door Gerton van Wageningen geschreven single Middellandse Zee ('Middellandse zee/Souvenir van een zomer/Enkel al het woord is als wijn op de tong'). Haar repertoire bestaat verder voornamelijk uit Nederlandstalige ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Anita Berry

Zangeres uit Nieuwleusen die wordt ontdekt door Johnny Hoes en in september 1962 haar eerste en grootste hit scoort met de door Gerton van Wageningen geschreven single Middellandse Zee ('Middellandse zee/Souvenir van een zomer/Enkel al het woord is als wijn op de tong'). Haar repertoire bestaat verder voornamelijk uit Nederlandstalige bewerkingen van Duitstalige schlagers.

Discografie Anita Berry

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Anita Berry

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer