Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANNA MAGDALENA DEN HERDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1988 - heden

Genre

altviool, klassiek

Online

Officiële website

Anna Magdalena den Herder

Al op jonge leeftijd staat de altvioliste Anna Magdalena den Herder op podia in diverse Nederlandse grote zalen met eveneens grote werken zoals de Trauermusik van Paul Hindemith, Rapsodie concerto (H.377) van Bohuslav Martinu en de Symfonie concertante in Es gr.t. (KV.364) van Wolfgang Amadeus Mozart.
Volledige biografie...

Instrumenten

altviool

Biografie Anna Magdalena den Herder

Al op jonge leeftijd staat de altvioliste Anna Magdalena den Herder op podia in diverse Nederlandse grote zalen met eveneens grote werken zoals de Trauermusik van Paul Hindemith, Rapsodie concerto (H.377) van Bohuslav Martinu en de Symfonie concertante in Es gr.t. (KV.364) van Wolfgang Amadeus Mozart.

1988 - 2014

Anna Magdalena den Herder (1988) groeit op in een muzikaal gezin: van haar acht broers en vier zussen zijn er vijf professioneel musicus. Anna Magdalena den Herder kiest zelf op driejarige leeftijd voor de viool. Later schakelt ze over op de altviool omdat naast de klank ook de rol van middenstem in de muziek haar aanspreekt. Na haar examen vwo in Zutphen gaat zij aan het Conservatorium van Amsterdam altviool studeren bij Marjolein Dispa. Zij studeert cum laude af en gaat lessen volgen bij de Oostenrijker Michael Gieler, de Duitser Wolfram Christ, de Japanse Nobuko Imai, de Duitser Jürgen Kussmaul en de Nederlander Sven Arne Tepl. Naast optredens met diverse orkesten in Nederland speelt Den Herder nationaal en internationaal samen met onder meer de violisten Gordan Nicolic, Candida Thompson en Liza Ferschtman, de cellisten Colin Carr, Nicolas Altstaedt en Kristine Blaumane, de pianist Paolo Ciacometti, de violiste Eva Stegeman, de altviolist Diemut Poppen en met de cellisten Lynn Harrell en Gary Hoffman. Ook op festivals is Anna Magdalena den Herder te beluisteren zoals het Delft Kamermuziekfestival, het Internationaal Kamermuziekfestival den Haag, Musica Reale (met leden van het Concertgebouworkest) in Italië, Harriet & Friends (het festival van celliste Harriet Krijgh) te Oostenrijk en tijdens het Kamermuziekfestival Hoorn. Op het Nationaal Altvioolconcours in 2009 wint Anna Magdalena den Herder de tweede en de publieksprijs. In datzelfde jaar wint zij ook, als eerste altvioliste, de Kersjes van Groenekan Prijs 2009. Anna Magdalena den Herder is vast lid van The Amsterdam Chamber Soloists, een pianokwartet met de pianist Thomas Beijer. The Amsterdam Chamber Soloists zijn finalisten van Het Vriendenkrans Concours 2010 en in 2011 treden zij op in de serie Het Debuut, waarbij concerten worden gegeven in de grote Nederlandse concertzalen. In 2011 wint Den Herder de eerste prijs op het Nationaal Altvioolconcours. In 2013 is Anna Magdalena den Herder Artist in Residence tijdens de NJO muziekzomer 2013. Hierbij mag zij soleren en diverse programma´s bedenken en uitvoeren. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest is Anna Magdalena den Herder aangenomen voor de academie plek en mag zodoende regelmatig meespelen. Ook is zij (als gast) aanvoerder van het Nederlands Theater Orkest, het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het JeugdOrkest Nederland. Met het European Union Youth Orchestra reist Den Herder regelmatig door heel Europa. Als remplaçant treedt Anna Magdalena den Herder vaak op met het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta, Asko|Schönberg ensemble, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Amsterdam Sinfonietta Asko|Schönberg Eva Stegeman Harriet Krijgh JeugdOrkest Nederland Koninklijk Concertgebouworkest Liza Ferschtman Nederlands Kamerorkest Nederlands Philharmonisch Orkest Radio Filharmonisch Orkest Thomas Beijer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Anna Magdalena den Herder

Audio/Video Anna Magdalena den Herder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer